Review Masters of Disguise - Alpha/Omega

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Masters of Disguise

Album: Alpha/Omega

Genre: Speed/Heavy Metal

Label: Limb Music

De Duitse band Masters of Disguise zijn een speed/heavy metalband die ontstond in 2013. De heren halen de mosterd duidelijk bij bands uit de jaren '80. Lange gitaar solo's, heel hoog stem geluid. Wat zorgt voor wapperende haren in de wind tijdens het headbangen, en een potje luchtgitaar spelen tot de vonken eraf vliegen. Niets nieuws onder de zon, maar als die aanpak zorgt voor een wervelstorm van adrenalinestoten, hoor je ons niet klagen uiteraard. Met Alpha/Omega brengt hun ondertussen derde plaat op de markt.

Nee, bij songs als The Rise (and fall) of Kingdoms, Sacrifice, Demons From the Past. Raden we aan het niet te ver te gaan zoeken. Masters of Disguise brengt simpele, lekker aanstekelijke speed tot heavy metal die aan de ribben blijft kleven. De band voegt daar niets meer of minder aan toe, zo blijkt. Maar de Duitsers komen daarmee weg omdat ze een kwalitatief hoogstaande plaat afleveren. Wie echter houdt van een iets avontuurlijkere aanpak, zal bedrogen uitkomen.

Alpha/Omega zit boordevol typische langgerekte solo's, die vlijmscherp als een botte bijl, doorheen je hart klieven. Terwijl de hooggaande vocalen je koude rillingen bezorgen. Maar hoogstaande riffs, waarbij je een inspanning moet doen om het echt te laten 'doordringen'? Nee dat is er dus niet bij. Toch geraken we telkens in vervoering door knallende songs als Sing of the Cross, Wichhammer, Knutson III:Nemesis (I Am the law). In navolging van de heavy metalbands die ooit furore maakten in de jaren '80, slaat deze Duitse band heel bewust die begane paden verder in. Als je prompt de neiging voelt lekker te gaan headbangen, tot de nekspieren beginnen pijn te doen. Dan lijkt me die missie van deze band geslaagd.

Deze plaat is dus vooral voer voor de doorsnee speed/heavy metal liefhebber. Die houdt van eenvoudig riffs, drumsalvo's en vocalen. Die aan de ribben blijven kleven. Zonder meer een aanstekelijke schijf levert Masters of Disguise hier af. Bovendien willen we een lans breken voor de heel knappe hoes. Al even kleurrijk als de band zelf, is onze eindconclusie.

Tracklist:

 1. The Rise (And Fall) Of Kingdoms
 2. Sacrifice
 3. Demons From The Past
 4. Shadows Of Death
 5. Killer’s Redemption
 6. Sign Of The Cross
 7. Alpha / Omega
 8. Witchhammer
 9. Knutson III: Nemesis (I Am The Law)
 10. The Leech
 11. Blackwitch

Meer info over Masters of Disguise:

masters of disguise alpha/omega album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!