Review Megaherz - Komet

Rating: 
6.5
Uw beoordeling: 6.5

Artiest: Megaherz

Album: Komet

Genre: Industrial Metal

Label: Napalm Records

Megahertz in eigen land groot, buiten Duitsland zo goed als onbekend. Ok, buiten die fanbase in Zuid/Midden-Amerika, maar daar is de Duitse connectie misschien niet zo ver te zoeken ;-) Buiten Rammstein en Eisbrecher (en daar zit hun gesmaakte Graspoppassage van vorig jaar wel voor iets tussen)  krijgt de Duitse metalmuziek maar moeilijk voet aan grond in ons Belgenlandje. Nochtans spreken we hier al over de dertiende boreling van deze Duitse metaltrots. Hoog tijd dat wij deze Duitsers nog een kans geven.

Opener Vorhang Auf begint veelbelovend en is zoals de titel zelf zegt, het spreekwoordelijke doek dat opengaat! Om dan frontaal aan te vallen met de titelsong Komet. Fijne baslijn, snedige gitaarriff en wanneer zanger Wohnhaas zingt “du bist der hellste Stern” lijkt het of ik dit van ergens ken, doch dit kan de pret niet bederven. Zoals veel tracks op dit album gaat Scherben Bringen Glück ook over de liefde, helaas heeft dit nummer een hoog Schlagergehalte. Snel doorspoelen met Horrorclown. Een van de beste tracks op het album. Een vette beenveeg naar Trump en alle andere mannen die het te groots zien en zichzelf belangrijker vinden dan de mensheid. We need to build a Wall zit dan ook vernuftig tussen de industrial metal verweven. In het vorige nummer wordt MEHR gezongen en ik vermoed dat de heren van Megaherz meer keyboard bedoelen, want dat is exact wat er op Tiefenraush gebeurd, meer synthesizer dus. Dit is een beetje de rode draad door het album. Megaherz heeft aardig wat gepolijst op hun muzikale arrangement en daardoor klinkt het allemaal wat braver en voorspelbaarder. De tracks beginnen na een tijdje ook te veel op elkaar te lijken. Nicht in meinem Namen steekt er qua bombastiek een beetje bovenuit, compleet met een set strijkers. Ongetwijfeld grijpt Von Oben menigeen bij de keel, want veel mensen zullen zich herkennen in deze aangrijpende song. Toegegeven: op tekstueel vlak weet Wohnhaas regelmatig de juiste snaren te raken. Helaas leent zijn stem zich meer tot het sinistere industrial, dan tot weemoedige ballads.

Na elf tracks begint afsluiter Nicht Genug. Helaas komt dit niet helemaal overeen met het gevoel dat ik overhoud na een luisterbeurt, maar dit wil echt niet zeggen dat er niet een paar leuke tracks opstaan. Doch Ich bin ehrlich: es war Genug!

Tracklist:

 1. Vorhang Auf
 2. Komet
 3. Scherben Bringen Glück
 4. Horrorclown
 5. Von Oben
 6. Tiefenrausch
 7. Schwarz Oder Weiß
 8. Heldengrab
 9. Nicht In Meinem Namen
 10. Trau Dich
 11. Nicht Genug

Meer info over Megaherz:

Bestel Komet:

 

megaherz komet album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!