Review Moonstruck - Web of Deception

Rating: 
5.5
Uw beoordeling: 5.5

Artiest: Moonstruck

Album: Web of Deception

Genre: Progressive Metal

Label: Eigen beheer

Progressieve metal is niet meteen de gemakkelijkste of toegankelijkste manier van metal maken. De heren van het Nederlandse  Moonstruck doen echter wel een verdienstelijke poging. 

Ze zeggen zelf invloeden te hebben van Queensryche, Iron Maiden en Rush, en het is vooral die laatste die je in het album kan terugvinden. Ook is Dream Theater nooit veraf. Dit levert een aardig album op, dat niet echt de grootste potten breekt. Hiervoor is het net niet ambitieus genoeg. Er zijn een paar goede nummers op het album, zoals Dark Medicine en opener Web of Deception, maar meer is er ook niet. Het is een album dat je één keer opzet en eigenlijk niet meer als dat. Tijdens het uur dat je er naar luistert zal je je wel amuseren, maar er is geen blijvende impressie. 

Elke muzikant doet echter zijn best en ook zanger Arnold Kloek is aardig aan het zingen. Maar daar blijft het ook bij. Zijn stem is niet krachtig of speciaal genoeg om het verschil te maken. Hij probeert regelmatig James LaBrie van Dream Theater te evenaren, zonder er te geraken. Ook is zijn Engels niet 100% wat soms storend kan werken. Een episch nummer als het elf minuten-durende Metamorphoses komt hierdoor niet over zoals de band zelf zou willen. 

Als eerste langspeler is het zeker niet slecht, en als de mannen blijven sleutelen aan de formule, zullen ze zeker wel een toekomst in het genre hebben. Nu blijven ze nog iets te veel achter. 

Tracklist: 

  1. Web of Deception
  2. Dark Medicine
  3. Metamorphoses
  4. Beyond Your Wildest Dreams
  5. Wasting Time
  6. The Observer of Chaos
  7. Moonstruck
  8. Restless Mind
  9. The Assassin's Blade

 

moonstruck web of deception album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!