Review The New Roses - Nothing But Wild

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: The New Roses

Album: Nothing But Wild

Genre: Glamrock

Label: Napalm Records

"Nothing But Wild laat zich beluisteren als één groot rock & roll festijn waar we geen drank of drugs nodig hebben, enkel maar een grote lading riffs en boogiewoogie. Uw knap lief mag u echter zeker meebrengen naar het feestje ;-) "

“Just getting started, we’re aiming high. We hit the jackpot, gonna cut off the biggest piece of the pie. The Limit is the sky!” … het is waarschijnlijk behoorlijk ‘not done’ in reviewland maar ik begin mijn review toch lekker met een quote van de band zelf, meerbepaald één uit het openingsnummer Soundtrack of My Life van het nieuwe album van The New Roses, Nothing But Wild getiteld. Nèm! En waarom? Omdat ik het zelf niet beter had kunnen zeggen, daarom! Ik zou het hier dus bij kunnen laten, u vertellen dat u dit vet plaatje nu meteen in huis moet halen en mij weer in mijn hangmat nestelen en mijn vinyl exemplaar nog wat rondjes laten draaien op de platenspeler. Daar gaat onze hoofdredacteur niet volledig akkoord mee gaan vrees ik, dus laat ik u toch maar wat meer tekst en uitleg geven.

The New Roses, dat is een band uit Wiesbaden, een vergeten stad ergens in Duitsland die Amerikaanser klinken dan welke gemiddelde Amerikaanse band dan ook. Zoiets zou ons in andere omstandigheden bijzonder wantrouwig maken maar de heren van The New Roses zijn er in geslaagd ons hart te stelen met hun vrolijke, klassieke hardrock-met-een-vleugje-southern-vibes. Thin Lizzy meets Bon Jovi (toch de Bon Jovi van voor ze met fotomodellen trouwden en enkel nog maar melige ballads gingen maken), zoiets mag u er zich bij voorstellen. En de ster van deze Duitsers is absoluut rijzende. Hun vorige drie albums deden het meer dan behoorlijk goed in hun thuisland maar ook internationaal ging het hen voor de wind. Ze mochten bijvoorbeeld al mee op tour met ronkende namen als ZZ Top, Joe Bonamassa, The Dead Daisies, enz. En speelden ze al op gerenommeerde festivals als Hellfest en Summer Breeze. Enkele maanden geleden waren ze ook nog top of the bill op Wildfest en in de nabije toekomst mogen ze weer enkele shows openen voor Scorpions en werden ze door KISS persoonlijk en al voor de tweede maal uitgenodigd op hun KISS KRUISE.

Dit nieuwe album gaat hun reis naar de top niet tegenhouden, wel in tegendeel als u het mij vraagt. Wat op Nothing But Wild steken de vier heren weer een feestje vol riffs en met een aanslag op uw heupen in gang. En dat feestje schiet meteen in gang met de stamper Soundtrack of My Life. “Buckle up, don’t look down, this hell machine goes round and round” zingt zanger/gitarist Timmy Rough hier. Kom dus achteraf niet klagen dat u niet verwittigd was aub. Can’t Stop Rock & Roll is de volgende track en wederom neemt Timmy ons de woorden uit de mond. Live zal deze klapper uitbundig meegebruld worden, geen twijfel mogelijk.

Eerste single Down By the River doet terugdenken aan de tijd dat we jong, (vaak nog) onschuldig maar vooral naïef waren en we geen verplichtingen hadden tegenover de buitenwereld. “When tomorrow was a year away” en we niets liever deden dan met een lading bier en een radio rondhangen ‘Down By the River’ in hun geval, bij mij was dat destijds langs het Albertkanaal, bij anderen dan weer het skatepark of de kust, het gevoel zal echter overal en bij iedereen hetzelfde zijn geweest. We waren bovenal Nothing But Wild. Ook toen hadden we natuurlijk allemaal wel eens een gebroken hart op tijd en stond. Ook dat stukje jeugdsentiment wordt hier bezongen in de Southern rock Heartache. The Bullet is een bar/road song. Een semi-akoestische ballad die ons door de deuren van één of andere midwest bar samen met de geur van bier en sigaretten recht in ons gezicht komt gewaaid.

We stappen terug in onze wagen en rijden de horizon tegemoet, zo althans klinkt toch Running Out of Hearts. The New Roses staan immers ook voor puike roadmusic, ideaal voor tijdens lange autoritten. En waarheen moet zo’n autorit dan leiden? Niet noodzakelijk ergens naartoe. Het is de weg die telt, niet de bestemming maar dat het langs Unknown Territory zal leiden staat even vast As the Crow Flies. Vergeeft u mij mijn flauwe woordspelingen aub. Ik wil er gewoon mee zeggen dat Side B van het album minstens even geweldig goed klinkt als de A-kant en uw voeten noch uw heupen ook maar één seconde rust zal gunnen. De titels blijven steevast bijzonder toepasselijk gekozen en met Glory Road eindigt het album dan wel, de reis van deze band is nog maar net begonnen. Vanwege het feit dat ze Amerikaanser-dan-Amerikanen klinken vrees ik dat The New Roses in de USA niet snel voet aan grond zullen krijgen. Maar dat is ook helemaal niet nodig, de Europese wegen zijn lang genoeg voor deze heren.

Tracklist:

 1. Soundtrack of My Life
 2. Can't Stop Rock & Roll
 3. Down By the River
 4. Nothing But Wild
 5. Heartache
 6. The Bullet
 7. Running Out of Hearts
 8. Unkown Territory
 9. As The Crow Flies
 10. Give & Take
 11. The Only Thing
 12. Meet Me Half Way
 13. Glory Road

Meer info over The New Roses:

the new roses nothing but wild album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!