Review NOFX - First Ditch Effort

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: NOFX

Album: First Ditch Effort 

Genre: Punkrock 

Label: Fat Wreck Chords 

Score: 90/100

'First Ditch Effort' is ondertussen al het dertiende album van NOFX, maar als je naar 'First Ditch Effort' luistert merk je dat er nog geen sleet op zit. Ook dit album is straight forward punk en het begint al direct goed met 6 Years on Dope. Een nummer over een junk die beseft dat hij letterlijk zijn leven heeft vergooid. Het tweede nummer is Happy Father's Day en als je goed luistert zal je merken dat de korte tekst alles behalve zo happy is. het gaat letterlijk over het feit dat Fat Mike niet meer geassocieerd wil worden met zijn vader. En hierdoor krijgt de titel dus een wrange nasmaak. Ook het nummer Sid and Nancy gaat over het feit dat Nancy Sid vermoord heeft en niet visa versa. En volgens nofx past dit perfect in de beste doofpot operaties van de amerikaanse regering, zoals bv. Kennedy en Monroe en Reagan en zijn winderland.

De rest van dit album boert lekker verder op de aanstekelijke muziek van NOFX, en laat zien dat Fat Mike echt wel goede teksten schrijft. Ze gaan ook totaal geen taboe uit de weg en durven dus ook te zingen over een cross dresser. Transvest-Lite gaat over iemand die zich schaamt voor het feit dat hij graag in vrouwenkleren loopt. En die dan ook vermeld dat hij zelfs schrik heeft om als vrouw naar een punk show te gaan omdat hij  klappen zal krijgen. Maar by far het beste nummer is toch wel I'm So Sorry Tony. Deze tribute voor Tony Sly van No Use For A Name grijpt je echt naar de keel. Nogmaals wordt aangehaald wat voor een geweldige songwriter en all out great guy Tony was. afsluiten doet het album met Generation Z, een heerlijk maatschappij kritisch nummer. Waar nogmaals duidelijk wordt dat wij de wereld vernield hebben en proberen onze kinderen wijs te maken dat het toch niet zo erg is. En dat zij ook nog wel kunnen genieten van de schoonheid die er nog is...

Al bij al is 'First Ditch Effort' een zeer goed album waar je zeker naar verschillende keren naar moet luisteren om de effectieve betekenis van de teksten te begrijpen. NOFX heeft zich zelf terug geupgraded met dit album en hopelijk kunnen we ze deze zomer op een van de Belgische festivals deze nummers zien spelen.

Tracklist: 

 1. 6 Years on Dope 
 2. Happy Ffather's Day 
 3. Sid and Nancy
 4. California Drought
 5. Oxy Moronic
 6. I don't like me anymore
 7. I'm a Transvest-lite
 8. Ditch Effort
 9. Dead Beat Mom
 10. Bye Bye Biopsy Girl
 11. It ain't Lonely at the Bottom
 12. I'm So Sorry Tony
 13. Generation Z

Meer info over NOFX:

nofx first ditch effort cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!