Review Ov Sulfur-The Burden Ov Faith

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

The Burden Ov Faith - Album by Ov Sulfur | Spotify

Artiest: Ov Sulfur

Album: The Burden Ov Faith

Genre: Blackened Deathcore

Label: Century Media Records

"Blackened deathcore at it's finest"

Deathcore begint de laatste jaren toch een serieuze opmars te maken dankzij bands als Chelsea Grin, Make Them Suffer en Shadow Of Intent. Nu is er ook Ov Sulfur.

Ov Sulfur is een band die ik heb ondekt via Tim Lambesis van As I Lay Dying via de track Oblivion van Ov Sulfur hun debuut EP 'Oblivion' van 2021. Het was een furieuze combinatie van de furieuze vocals van Tim Lambesis en de oorverdovende gutterals van Ricky Hoover gedrenkt in symfonische blackened deathcore. Frontman Ricky Hoover is ook geen onbekende in de scene want hij zat in de deathcore band Suffokate waarmee hij in de spotlight kwam voor zijn gekende vocals. Door hun debuut EP van 2021 werden ze toch één van de meest besproken bands in de deathcore scene van 2021. Nu komen ze in 2023 met hun debuutalbum 'The Burden Ov Faith' dat beladen zit met de gitzwarte blackened deathcore die meer verfijnder en brutaler uit de verf komt en de grondvesten doet daveren door de sublieme vocals van Ricky. De openingstrack Stained In Rot hakt er meteen in en laat een bloedspoor achter van gitzwarte blast beats en oorverdovende riffs die menig deathcore fan in beweging zal brengen. Eindigen doen ze met een cymbaal vernietigende breakdown waar ze een duidelijke statement mee maken dat Ov Sulfur zich zeker kan meten met de deathcore goden van Lorna Shore.

Bij Befouler krijgen we niemand minder dan Alex Terrible van Slaughter To Prevail al gastartiest. Dit resulteert in een catchy chorus van Alex Terrible met symfonische elementen die volledig losbarst in een woeste storm van wanhoop van de gecombineerde spierbundels die het beste van zichzelf geven. Bij Unraveling krijgen we een Midden Oosters intro en een meer black metal beladen track qua drums en symfonische elementen. Verder zit de track met Gutterals die je doen denken aan Enterprise Earth maar het zijn Taylor Barber van Left To Suffer en Ricky die de helse geluiden voor hun rekening nemen. Death Ov Circumstance geeft het beste wat de band te bieden heeft en dat is een understatement! Symfonische elementen met piano zorgen voor een verrassende toets die je doet denken aan bands als Dimmu Borgir en Cradle Of Filth. De riffs zijn melodieus en meedogenloos en de solo laat je tenen krullen van extase. De clean vocals brengen een aangename afwisseling tussen de demonen geluiden die elk moment de poorten van de hel kunnen openen. De breakdown is zo bruut dat het einde der tijden lijkt aan te breken.

De lyrics bij Earthen zijn aangrijpend en hartverscheurend en dat hoor je aan de furieuze en emotionele stem van Ricky. Het gaat over de strijd tegen kanker die zijn 16-jarige neef helaas heeft verloren. De zin die bleef hangen is toch ‘See the skin turn grey as the life leaves their eyes’. Verder hebben we nog Wide Open met Howard Jones van Light The Torch die zorgt voor een dynamische song dankzij de gekende vocals van Howard in combinatie met de kwellende krijsende vocals van Ricky. Je zou het de deathcore versie van een pop song kunnen noemen. Eindigen doen we met The Burden Ov Faith dat een combinatie is van de engelstem van Lindsay Schoolcraft gekend van Cradle Of Filth samen met de clean vocals van Ricky. Tegenover Kyle Medina van Bodysnatcher die samen met Ricky op het einde van het nummer het onderste van de kan uithalen.

Het debuutalbum 'The Burden Ov Faith' zorgt voor ongeveer 45 minuten aan blackened deathcore die inslaat als een frontale botsing tussen een goederentrein en een Boeing 747. Fans van Whitechapel, Carnifex en Thy Art Is Murder zullen genieten van de uiteenlopende vocal skills van Ricky Hoover, de brute breakdowns, allesvernietigende melodieuze riffs alsook de sterke songwriting. 2023 kunnen we toch al een goed jaar noemen voor de deathcore scene en Ov Sulfur draagt zeker zijn steentje bij! 'The Burden Ov Faith' is nu beschikbaar via Century Media en alle streamingsplatforms.

Tracklist: 

  1. Stained In Rot
  2. Befouler (feat. Alex Terrible)
  3. Unraveling (feat. Taylor Barber)
  4. Death Ov Circumstance
  5. Earthen
  6. A Path To Salvation?
  7. I, Apostate
  8. Wide Open (feat. Howard Jones)
  9. The Inglorious Archetype
  10. The Burden Ov Faith (feat. Kyle Medina & Lindsay Schoolcraft)

Meer info over Ov Sulfur:

 

Beluister op Spotify!

OV SULFUR - The Burden Ov Faith CD at Juno Records.

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!