Review Patroness - Fatum

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Patroness

Album: Fatum

Genre: Dark Bkackened Metal

Label: Necktwister

"Een Groots en Filmisch Spektakel."

Een heftige injectie van vervormde gitaren, met ritmische passages. Wanhopige screams en grunts die door merg en been snijden. Donkere en zwaar ritmische drums. Dark Blackend Metal op z’n best.

De Antwerpse band Patroness bracht in begin 2020 hun eerste EP uit, Pyre genaamd. Een EP dat doorweven zat met doom en post-black metal elementen. Ze ontdekten al snel een heel nieuw publiek. De EP met daarin 4 tracks werd goed ontvangen. In het voorjaar van 2020 moest de band afscheid nemen van drummer Maarten Valentin en Jannes Lemaitre( ex-Catalyst, ex-Objector, ex-Titan) nam vanaf dan de honneurs waar. Mede door de komst van Jannes werden in hoog tempo nieuwe nummers geschreven. Eind 2021 namen ze hun eerste volledige album op: Fatum. Met de hulp van Yarne Heylen (Carnation, Project zero studio, Y-Productions) hebben ze een prachtig maar stevig en zeker indrukwekkend metalalbum opgenomen. De band neemt de luisteraar mee op een duistere trip, met een klein glimpje onbereikbare hoop.

Van zodra je nog maar het eerste nummer hoort, merk je vanzelf dat je wordt meegenomen in de band hun visie en sound die ze willen brengen. Terwijl dat ze met elke track toch wel nieuwe klanken ontdekken en intieme muziekstukken combineren met stevige riffs. Cleane zang wordt afgewisseld met wanhopige screams en grunts. De band omschrijft het album als ‘groots en filmisch’. En met zo een indrukwekkende cover artwork verwacht je dat ook gewoon.

Als dit zich ook zal vertalen naar hun liveshows, dan zal men een sterke en memorabele show meemaken. Met alles erop en eraan zal het zeker nog iets zijn om over na te vertellen. Zowel op hun album alsook live, brengt de band hun beste van zichzelf naar boven. En dat is het belangrijkste doel van Patroness.

Ben je fan van Paradise Lost, Primordial, Deafheaven, Katatonia, Sons of a Wanted Man, ... dan is dit album zeker iets voor jou!

Tracklist: 

  1.  Exordium(Intro)

  2.  Undeceive

  3. The Art of Being(Nothing)

  4. Seclusion

  5. Visions

  6. Foreshadow Oblivion

  7. Atonement

  8. Crowns Upon the Throne

  9. Fatum

Meer info over Patroness:

Beluister op Spotify!

patroness fatum album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!