Review Periphery - Periphery III: Select Difficulty

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Periphery

Album: Periphery III: Select Difficulty

Genre: Progressive / Experimental metal

Label: Century Media Records

Score: 85/100

Periphery is één van de meest creatieve bands van het universum. Anderhalf jaar geleden bracht deze band nog de albums ‘Juggernaut: Alpha’ en ‘Juggernaut: Omega’ uit, maar anno 2016 brengt de band het nieuwe album ‘Periphery III: Select Difficulty’ uit.

Na de duo-albums rondom ‘Juggernaut’, was het nieuwe album ‘Select Difficulty’ niet de basis van een nieuw album. Aangezien ze in hun vorige duo-albums best een stressvolle periode hadden gehad, wou de band het even rustig aandoen. Maar zo zie je maar dat net uit ontspanning nieuwe muziek geboren wordt. Periphey slaagt er nogmaals in om een apart, experimenteel djentvol album te produceren.

Het album is zeer intens en agressief. Het heeft zeer zorgvuldige en gedetailleerde gitaarlijnen, waar hun kenmerk ‘djent’ een grote rol speelt. Die rauwe gitaarlijnen in combinatie met zeer snelle drumtechnieken en atmosferische vocalen, brengt het nieuwe album van Periphery tot een zeer mooi hoogtepunt.

Zanger Spencer Soleto laat door zijn heldere en atmosferische vocalen een prachtig effect achter op deze brute muzikale lijnen. De nummers hebben op zich ook een orkestrale invloed. De synths en de atmosferische elementen geeft een zekere diepte en textuur aan de muziek van Periphery. Tenslotte is er ook een cinematisch effect. Doe je ogen dicht en beluister het album. Een onwaarschijnlijk effect dat niet veel bands in hun muziek achter kan laten.

Met andere woorden, het album ‘Periphery III: Select Difficulty’ is een imponerend album met veel multifunctionele kanten. Zeker de moeite waard om te beluisteren!

Tracklist:

 1. The Price Is Wrong
 2. Motormouth
 3. Marigold
 4. The Way The News Goes
 5. Remain Indoors
 6. Habitual Line-Stepper
 7. Flatline
 8. Absolomb
 9. Catch Fire
 10. Prayer Position
 11. Lune

Meer info over Periphery:

periphery III select difficulty cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!