Review Promise Down - I Bleed Rock'n'Roll

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Promise Down

Album: I Bleed Rock'n'roll

Genre: Heavy Rock'n'Roll

Label: Eigen Beheer

"Rock'n'Roll Pur Sang."

Promise Down zag het licht als nieuwe heavy rock and roll band in het begin van 2019. Deze band, afkomstig uit Lier, werd in januari gevormd door gitarist Daniel ‘Dax’ Aertssen en drummer Marc Peeters die beiden nog samen speelden bij Heavily Mad. Dax bespeelde vroeger de gitaar voor o.a. bands als Cyanide, Mental Genocide en Vertigo. Marc drumde vroeger o.a. bij King Vain en Revenge en speelt nog steeds drums bij White Fang. Later vervoegde bassist Ronny ‘Don’ Clé, vroeger bandlid van Sixpack en Patriarch. Het enige wat nu nog gevonden moest worden was de juiste stem. Na een aantal audities was het duidelijk dat William ‘Lawson’ Debaene de man was om de taak van lead vocalist op zich te nemen. En zo was het viertal volledig. Promise Down heeft anno 2020 in eigen beheer een eerste EP uitgebracht, I Bleed Rock ’n Roll. Deze EP bevat 5 originele heavy rock and roll nummers.

Openingstrack, Turn To Break The Seal, ademt gewoon Motörhead. De opbouw en riffs, baslijnen en de schurende, doordronken vocals brengen herinneringen terug aan vervlogen tijden. Nemen we dan nog even de tekst erbij en het plaatje klopt. Hoeveel zegels zou Lemmy van zijn favoriete Jack Daniels niet de nek omgedraaid hebben en iets in de naam van de zanger doet mij vermoeden dat een bepaalde drank hem ook genegen is. Furious Masturbator gaat dan meer richting Saxon, muzikaal dan toch. Zoals de titel al doet uitschijnen is deze tekst nogal seksueel getint en de rauwe lach die telkens na het refrein klinkt doet je denken dat de titel met trots gedragen wordt.

Een akoestische gitaarintro start Don’t en geeft het nummer een countryachtige sound. Maar eens we de intro achter de kiezen hebben barst het nummer los. Stevige riffs en drumpartijen geven deze track een ritme van een razende trein. Eigenlijk zou de volledige titel Don’t Wake Me Up moeten zijn, als je de lyrics erbij neemt. Een smeekbede aan een vrouw/vriendin om hem niet wakker te maken. Begrijpelijk na wat whisky en zelfbevrediging. Let It Out! Is een nummer dat vlot binnenkomt, veel energie en pure R'n'R zoals Lemmy het zou verwoorden. Afsluiter van dit debuutalbum is titeltrack I Bleed Rock ‘n ‘ Roll. De titel zegt zowat alles waar dit nummer voor staat. Stevige rock met een rauwe stem erbovenop. Eigenlijk zou dit ook een nummer van Volbeat kunnen zijn. Dezelfde opbouw en onderliggende gedachte maar…. Dit is Belgisch.

Promise Down is een heavy rock’n’roll band en dat doen ze dan ook uitstekend. Uniek in hun soort, nee, maar als je zin hebt om eens een avondje stevige rock moet je niet ver zoeken. Fans van Motörhead en Volbeat gaan hier zeker hun gading in vinden.

Tracklist: 

  1. Turn To Break The Seal
  2. Furious Masturbator
  3. Don't
  4. Let It Out!
  5. I Bleed Rock'n'Roll

Meer info over Promise Down:

promise down i bleed rock n roll album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!