Review The Sad Flowers - Desolation

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: The Sad Flowers

Album: Desolation

Genre: Rock

Label: The Sad Flowers Garden

"Een alternatief album dat je meeneemt op een mysterieuze reis doorheen een muzikaal universum."

De tweekoppige band; The Sad Flowers, is een studioproject uit de kempen van Jan Ooms en Jany Claeskens. Beide heren zijn al jaren actief in de muziekwereld en zijn een gevestigde waarde geworden in de Belgische muziek industrie. Zowel Jan als Jany zijn beide manusjes van alles als aankomt op het bespelen van instrumenten. Ze zijn slechts met z’n tweeën en doen alles zelf en daardoor laten ze een diepe indruk na, door hun mix van rock, metal, new wave,... Eigenlijk is er niet echt een specifiek genre op te plakken.

Jan en Jany startten dit project in 2013. Sindsdien hebben ze drie singles en één volledig album uitgebracht. Dit nieuwe album brengt hun discografie op twee albums.

Desolation brengt je een mix van rock met elektronische invloeden. Er zitten heel veel instrumentale stukken in die zeer experimenteel gemaakt zijn en dat maakt dat je als luisteraar een mysterieus gevoel krijgt. Alsof je de hele tijd in de ruimte tussen planeten zweeft en je wegdroomt in gedachten. Af en toe raak je weer even terug begane grond, maar dan word je met stomheid geslagen door een prachtige gitaarsolo of een fragiel pianostukje, om dan weer te kunnen gaan zweven tussen de sterren. De zanglijn die je doorheen het hele album hoort doet hierbij ook een duit in het zakje. De snellere stukken zorgen er dan weer voor dat het voelt alsof je tegen hoge snelheid langs de planeten vliegt.

Het album is ook een mix van zowel de normale lengte van een song, alsook nummers die aanzienlijk langer zijn. Desalniettemin gaan die langere nummers gevoelsmatig even snel voorbij omdat je helemaal in het nummer wordt gezogen. Nummers als Deep, Distance en Deception zijn hier zeer goede voorbeelden in. Tijdens het beluisteren van deze nummers voel je jezelf helemaal worden opgetild en in je trance-gevoel lijkt het wel of je zachtjes de wereld verlaat en je tussen de sterren gaat zweven. Gelukkig zijn er voor die momenten de snellere en iets stevigere nummers, zodat je weer terug met je beide voeten op de grond terecht komt. 

Het is een waardig album en een aanrader voor iedereen die het af en toe kan gebruiken om zijn of haar gedachten stroom even volledig te laten rusten. Op de tonen van dit nummer zal je zeker je gedachten kunnen ordenen, je ideeën kunnen opstapelen of gewoon even helemaal aan niets denken en rust in je hoofd brengen. Dat is iets dat iedereen af en toe wel eens kan gebruiken.

Tracklist: 

 1. Sphere
 2. Deep
 3. Distance
 4. Doubt
 5. Payback time
 6. Sad flowers
 7. Scorpions and snakes
 8. Deception
 9. Ruecksichtslos
 10. Sadness
 11. Rock heart
 12. Rain
 13. Watchtower

Meer info over The Sad Flowers:

the sad flowers desolation album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!