Review Satyricon - Deep Calleth Upon Deep

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Satyricon

Album: Deep Calleth Upon Deep

Genre: Black Metal

Label: Napalm Records

Satyricon is terug met een nieuw album! De Noorse black metalband puurt opnieuw uit simpliciteit. Deep Calleth Upon Deep klinkt rauw zoals black metal hoort te klinken, zonder tierlantijntjes erom heen.

Opener Midnight Serpent windt er geen doekjes om. Meteen gaan zanger/gitarist Satyr en drummer Frost er volledig tegenaan. Typisch, klassiek Satyricon zoals we het graag horen, zo ook bij Blood cracks open the Ground. Satyr’s kenmerkende growls klinken subliem en overstemmen de muziek nergens. Maar goed ook want de gitaarsolo’s en –melodieën zijn meer dan de moeite, terwijl Frost zijn armen en voeten nooit lijken stil te staan, met meesterlijke drumritmes tot gevolg.

Het album neemt dan wat gas terug met To Your Brethren In The Dark. De titeltrack heeft dan weer alle elementen die Satyricon succesvol maakten. Denk richting Volcano en de oudere albums. Spookachtig.

Met The Ghost of Rome komen we in meer Now, Diabolic en The Age Of Nero sferen. De rauwheid van weleer is nog steeds aanwezig, maar operazang op de achtergrond zorgt opnieuw voor dat spookachtig effect. Dat wisselt af met mid-tempo riffs en een aantrekkelijk refrein. Nog zo’n speciaal nummer is Dissonant, dat aanvangt met saxofoon, gespeeld door Håkon Kornstad. Met Black Wings and Withering Gloom en Burial Rite keert de rauwe black metal opnieuw terug om te eindigen zoals er gestart werd.

Deep Calleth Upon Deep is een gelaagd album dat enkele luisterbeurten nodig heeft om alles in kaart te kunnen brengen. In eerste instantie klinkt het misschien hol en simpel, maar laat je niet misleiden, Satyricon blijft true aan zichzelf!

Tracklist: 

  1. Midnight Serpent
  2. Blood cracks open the Ground
  3. To Your Brethren In The Dark
  4. Deep Calleth Upon Deep
  5. The Ghost of Rome
  6. Dissonant
  7. Black Wings and Withering Gloom
  8. Burial Rite

Meer info over Satyricon:

satyricon deep calleth upon deep album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!