Review The Silent Wedding - Enigma Eternal

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: The Silent Wedding

Album: Enigma Eternal

Genre: Heavy/Power/Prog Metal

Label: FYB records

Voor wie The Silent Wedding niet moest kennen, dit is een Griekse band gevormd in Athene in 2006. Een band die na 11 jaar actief te zijn al mooie support acts heeft kunnen spelen zoals dat van Fates Warning, Firewind, Maiden United en veel anderen. Voorafgaande aan de Enigma Eternal release heeft deze band reeds één EP genaamd The Silent Wedding (2008) en hun debuutalbum Livin’ Experiments (2013) uitgebracht. Deze laatste op het Belgisch label ‘FYB Records’ waarbij ze nu, bijna 4 jaar later, ook hun tweede studioalbum uitbrengen.

Nu, Enigma Eternal… Het album opent met een rustig, door piano begeleid nummer dat een titel draagt die wel heel erg aan hun vorige album doet denken. A Living Experiment. Gebrek aan inspiratie? Of willen ze duidelijk maken dat ze nog lang niet klaar waren met hun werk? We vermoeden dat we dit eerste kunnen schrappen!

Shadows & Dust, het tweede nummer op deze plaat, begint met een opzwepend stukje gitaar dat blijft hangen en zeker niet teleurstellend is. Het sluit ook perfect aan op het vorige nummer, wat, indien de nummers elkaar snel opvolgen, de illusie kan wekken dat de eerste song hier pas echt begint. Verder is dit vocaal gezien één van de beter nummers op deze cd.

What Lies Beyond begint met een piano intro, die ergens doet denken aan Tubular Bells (Mike Oldfield). Dit wordt al snel aangevuld door het gitaarspel dat over heel de cd prominent aanwezig is, maar niet in de mate dat het alle aandacht opeist en de rest in het niet doet verdwijnen. Verder over de gitaar op deze plaat; het zou al eens voor problemen kunnen zorgen, één gitaar die ritme en solo’s voor zich neemt. Gelukkig hebben we hier te maken met een band waar de drum-, bas- en keyboardsectie stevig in de schoenen staan. Je zou nog vergeten dat er maar één gitarist is.

Loneliness, het rustigste nummer op deze cd bevat ook heel wat mooie fragmenten. De gitaar, maar vooral de bas komen er in dit nummer heel overtuigend uit. Wegdromen op de melodieën van dit lied is zeker toegestaan! Maar na ongeveer 5:30 minuten zal je ongetwijfeld worden teruggehaald naar de realiteit met Under the Veil of Grey. Een nummer dat sterk opent, en een aangrijpend refrein heeft. De cd sluit af met Hands of Faith. Bij de eerste noten wordt duidelijk dat, moest je volledig in het geheel zijn opgegaan, de plaat ten einde is. Hands of Faith is een mooie afsluiter voor een plaat die over de hele lijn zeker goed genoemd mag worden!

Samengevat: Enigma Eternal gaat de fans die bijna 4 jaar hebben gewacht in geen geval teleurstellen. Er is een mooie balans tussen de instrumenten onderling en de zang, wat zeker ook te denken is aan de productie van deze plaat. Dit tweede studioalbum van The Silent Wedding laat je niet hopen op het einde van de plaat, en van verveling tijdens het beluisteren is er absoluut geen sprake.

Tracklist:

 1. A Living Expriment
 2. ​Shadows & Dust
 3. ​What Lies Beyond
 4. Insanity
 5. ​The Endless Journey
 6. ​A Dream Of Choices
 7. Loneliness
 8. ​Under the Veil Of Grey
 9. Catharsis
 10. Closer To The End
 11. Silence
 12. Hands Of Fate

Meer info over The Silent Wedding:

the silent wedding enigma eternal cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!