Review Sinner - Brotherhood

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Sinner

Album: Brotherhood

Genre: Heavy metal

Label: Atomic Fire Records

"Ja hoor, zelfs na 15 studioalbums verrast Sinner nog steeds vele metal hartjes met een nieuwe, 16de plaat Brotherhood!"

Ook na meer dan 40 jaar in het vak en na menige albums op zijn naam is het ook nu weer fantastisch om te horen welk pareltje Matt Sinner met zijn band Sinner uitbracht in 2022. De mede-oprichter van Primal Fear heeft er opnieuw een mooi werk van gemaakt.

Zijn krachtige heavy metal stem gecombineerd met prachtige gitaarriffs en -solo's zijn zo catchy! Je hoort aan de manier van muziek dat het wat meer old-school rock 'n roll is, maar wat houd ik van zo'n old-school vibes! Dat is naar mijn menig toch een sound die vooral écht oudere bands het best kunnen brengen. Ook zorgde de band voor een mooi arsenaal aan gastartiesten, o.a. Oliver Palotai (Kamelot), Ralf Scheepers (Primal Fear), Ronnie Romero (Rainbow) en Tom Englund (Evergrey).

Het album heeft af en toe wat weg van een speed metal-album. Je hoort er zeker en vast de zingende gitaren in die je op een sneltempo meesleuren naar het volgende nummer. Brotherhood is absoluut een aanrader voor jong en oud! Iedereen kan genieten van dit knap staaltje metal!

Tracklist:

 1. Bulletproof
 2. We Came To Rock
 3. Reach Out
 4. Brotherhood
 5. Refuse To Surrender
 6. The Last Generation
 7. Gravity
 8. The Man They Couldn't Hang
 9. The Rocker Rides Away
 10. My Scars
 11. 40 Days 40 Nights

Meer info over Sinner:

Beluister op Spotify!

sinner brotherhood album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!