Review Sylosis - Cycle Of Suffering

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Sylosis

Album: Cycle Of Suffering

Genre: Metalcore

Label: Nuclear Blast

Eindelijk is het zo ver: een nieuw full album van de Engelse band Sylosis. De vorige langspeler dateert al van 2015 (Dormant Heart). U weet ongetwijfeld dat zanger/gitarist Josh Middleton na het schielijk overlijden van Tom Searl een nieuwe fulltime job kreeg bij diens band Architects.

Josh had dus geen tijd meer om nieuwe melodietjes op te nemen met zijn eigen band! Tijd om nieuwe deuntjes te schrijven had hij blijkbaar wel en kijk: Cycle of Suffering is hiervan het resultaat! Dat de plaat een andere sound zou hebben werd al vrij snel duidelijk, want niet alleen zit Ali Richardson (Bleed From Within) nu achter de drums, ook de bassist was niet meer oude getrouwe Carl Parnell maar voor het eerst Connor Marshall.  Ook Josh’ tijd bij Architect laat duidelijk zijn sporen na. Zo bewandelen ze op deze nieuwe langspeler het pad van trashy riffs met enorm veel metalcore invloeden. Verwacht nu wel geen échte stijlbreuk, maar voor een goed luisterend oor is het wel merkbaar!

Binnenkomen doen ze alvast sterk en retestrak met Empty Prophets, misschien wel één van de meest toegankelijke en snelste nummers van het album! Met I Sever en Cycle of Suffering zelf wordt toch er toch wel wat gas teruggenomen. Het is duidelijk dat de jaren de heren veel inspiratie heeft gegeven. In I Sever en Arms like a Noose detecteren we her en der wat klassieke gitaren en Idle Hands heeft meer tempowisselingen dan een dirigent tijdens Carmina Burana. Afsluiter Abandon is relatief impressionant, ondanks het feit dat de band hier duidelijk wat gas terug neemt.

Persoonlijk vond ik het uitluisteren van dit album een serieuze opdracht, maar voor de fans zal dit album het wachten meer dan waard geweest zijn. Het is echt een LANGspeler geworden. Sylosis bindt niet in aan energie, integendeel!

Tracklist: 

 1. Empty Prophets
 2. I Sever
 3. Cycle Of Suffering
 4. Shield
 5. Calcified 
 6. Invidia
 7. Idle Hands
 8. Apex Of Disdain
 9. Arms Like A Noose
 10. Devils In Their Eyes
 11. Disintegrate
 12. Abandon 

Meer info over Sylosis:

sylosis cycle of suffering album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!