Review Tribulation- Alive & Dead at Södra Teatern

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Tribulation

Album: Alive & Dead at Södra Teatern

Genre: Death Metal

Label: Century Media Records

"It was a new feeling playing in front of a seated audience", zegt Zaars."

De eerste live CD en DVD van Tribulation is een feit! Voor de opname voor deze CD en DVD zakte ze af naar het Södra theater in Stockholm die volledig past in de sfeer van Tribulation. Voor je de CD beluistert, kan ik je zeker aanraden om het theater te googlen en zo een andere sfeer bij de CD te krijgen. 

We kunnen wel zeggen dat dit een speciale opname is geweest, want de band speelde toen voor een zittend publiek. Waarbij we op andere live CD's het publiek horen meebrullen met de muziek, hoor je op deze CD enkel tussen de nummers door het publiek. Dit zorgt meteen voor duistere en rustigere sfeer. Deze live uitgave bestaat op CD uit twee delen en één DVD.

Op Akt I kunnen we het volledig album (buiten de bonustrack Come, Become, To Be) van Down Below beluisteren die uitkwam in januari 2018. Net zoals het studio-album beginnen we met The Lament en eindigen we Akt I met Here Be Dragons.

Tijdens Akt II die start met Trollens Brudmarsch volgen er vooral nummers van The Children Of The Night (2015) en ook enkele nummers van The Formulas Of Death (2013). Ook kunnen we tijdens Akt II nog genieten van een eerdere rustige duistere gitaarsolo die je meeneemt in de sfeer van het theater.

Tribulation is een band die wel weet hoe ze hun muziek moeten brengen, maar ook hoe ze deze moeten matchen met een artwork en een locatie die zo mooi een spooky is als het Södra Theater. Dit zorgt er ook voor dat ze er als band tussen uit springen.

Dit album is te verkrijgen als 2CD+DVD Digipack, voor de LP fans ook te verkrijgen als 2LP+DVD alsook digitaal.

Tracklist:

Akt I

 1. The Lament
 2.  Nightbound
 3. Lady Death
 4. Subterranea
 5. Purgatorio
 6. Cries From The Underworld
 7. Lacrimosa
 8. The World
 9. Here Be Dragons

Akt II

 1. Trollens Brudmarsch
 2. Melancholia
 3. The Motherhood Of God
 4. Randa
 5. Ultra Silvam
 6. Guitar Solo
 7. Strange Gateways Beckon
 8. Strains of Horror

Meer info over Tribulation: 

 

tribulation alive & dead at södra teatern album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!