Review The Unguided - Father Shadow

Rating: 
6.5
Uw beoordeling: 6.5

Artiest: The Unguided

Album: Father Shadow

Genre: Melodic Death Metal

Label: Napalm Records

"Twee jaar na 'And The Battle Royal' komt The Unguided met hun vierde album bij Napalm Records op de proppen, namelijk 'Father Shadow'."

Het nieuwe album van The Unguided, genaamd 'Father Shadow', ligt sinds 9 oktober 2020 in de rekken. Een nieuw album met nummers boordevol energie.

'Father Shadow', dat in totaal 59 minuten duurt, begint veelbelovend met het nummer Childhood’s End. Alle leden van de band zijn sterk aanwezig: Richard Sjunnesson op scream vocals, Jonathan Thorpenberg met clean vocals en sterk lead gitaarwerk, Roger Sjunnesson met mooie rhythm guitars en keyboardsound en Richard Schill met stevig drumwerk. Tot zover het eerste nummer.

Na het beluisteren van Childhood’s End lijken alle andere nummers van het album naar mijn mening erg op elkaar met dezelfde soort voorspelbaarheid tussen vocals en instrumenten. Ze gebruiken dezelfde formule opnieuw en opnieuw. Er zijn geen speciale uitschieters of nummers die in de oren blijven naklinken.

Als aparte nummers zitten ze één voor één zeer goed in elkaar. Als album daarentegen klinkt het niet zozeer eentonig, de sound en de energie op het album zit op zich wel goed, maar het geheel klinkt gewoon weinig veelzijdig. Er zit te weinig variatie in het album en het album heeft ook nergens een verrassing in petto om na het beluisteren een voldaan gevoel te bezorgen.

Tracklist:
 1. Childhood's End
 2. Never Yield
 3. War of Oceans
 4. Breach
 5. Where Love Comes to Die
 6. Crown Prince Syndrome
 7. Fate's Hand
 8. Stand Alone Complex
 9. Lance of Longinus
 10. Seth
 11. Gaia (feat. Erik Engstrand)
 12. Jailbreak
 13. Denied
 14. Jack of Diamonds

Meer info over The Unguided:

the unguided father shadow album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!