Review Vampire - Rex

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Vampire

Album: Rex

Genre: Black Metal

Label: Century Media Records

Na de albums 'Vampire' en 'With Primeval Force' komt Vampire in 2020 afgestormd met hun nieuwe plaat Rex!

Rex is een album vol variatie aan stevige zangpartijen, snelheid en muziek. Het brengt een goede combinatie aan snelle en minder snelle nummers.

De sound van Rex is ondanks het thrashy karakter eerder traditionele metal en rock. Verschillende nummers zoals de titeltrack Rex, maar ook Wiru-Akka en Melek-Taus beuken er keihard in en zijn gedaan voor je het goed en wel beseft. De nummers Moloch, Serafim en Anima hebben dan weer een rustigere aanpak, zonder de krachtige screams van Lars Willfors aka Hand of Doom te verliezen. De dubbele drum blijft doorheen het volledige album zeer sterk aanwezig en prachtig zijn ook de mooie gitaarsolo’s en meeslepende riffs die je verder meesleuren in het album. Al bij het begin van elk nummer wordt de luisteraar verwelkomd met een knap staaltje gitaarwerk dat alleen maar verder de interesse wekt naar meer, meer, meer.

Rex is een album dat over de hele lijn een vrij donkere sound heeft, wat zeer passend is bij de goed geschreven lyrics van elk nummer. Moloch en Anima zijn hiervan mijn favorieten.

Tracklist:
  1. Prelusion
  2. Rex
  3. Inspiritus
  4. Wiru-Akka
  5. Pandemoni
  6. Moloch
  7. Rekviem
  8. Serafim
  9. Anima
  10. Melek-Taus

Meer info over Vampire:

vampire rex album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!