Review Watain - Trident Wolf Eclipse

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Watain

Album: Trident Wolf Eclipse

Genre: Black Metal

Label: Century Media Records

Vijf jaar geleden was er eens… The Wild Hunt, het vijfde studioalbum van blackmetalband Watain. Sinds januari 2018 is er nu Trident Wolf Eclipse.

Van een knallend begin gesproken. "Fire at will", zingt Erik Danielsson bij Nuclear Alchemy. Zo klinkt ook de muziek, als een kanonschot begint deze nieuwe langspeler van Watain. Gierende gitaren, slamdunks op de drumvellen, het lijkt soms chaos.

Als gekken razen de mannen van Watain verder. De gitaarpartijen klinken haast zingend met momenten op Sacred Damnation. Bereid je wel voor op meerdere nummers die eindigen op zo’n typische irritante pijn-aan-de-oren-doende uitdovende gitaarsnaarklank.

In de hel ben je beland met Teufelsreich. De demonen zijn haast tastbaar rondom jou aanwezig dankzij de duistere muziek en griezelige stem van Erik. Furor Diabolicus en A Throne Below zijn op hun beurt dan weer rauw. Rauwe black metal zoals je het graag hoort. Ondanks al de rauwheid en duisternis die op de plaat staat, zijn de opnames en is de productie optimaal in balans. Alles is duidelijk hoorbaar, maar nooit verlies je uit het oog dat je naar gitzwarte blackmetal luistert.

Met Ultra (Pandemoniac) lijkt zanger Erik volledig doorgedraaid met een duivelse lach. Punk en thrash invloeden zijn hier herkenbaar. The Fire Of Power sluit stevig af. Na zo’n 35 minuten is het al afgelopen. Kort lijkt dit, maar Watain maakte van elke minuut gebruik om hun gal te spuwen en instrumenten te mishandelen en te verdoemen tot de hel.

Tracklist:

1. Nuclear Alchemy
2. Sacred Damnation
3. Teufelsreich
4. Furor Diabolicus
5. A Throne Below
6. Ultra (Pandemoniac)
7. Towards The Sanctuary
8. The Fire Of Power

Meer info over Watain:

watain trident wolf eclipse album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!