Review Wintersun - The Forest Seasons

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Wintersun

Album: The Forest Seasons

Genre: Epic Metal

Label: Nuclear Blast

The Forest Seasons, het derde studioalbum van Wintersun dat uitkwam op 21 juli 2017, neemt je mee naar de vier seizoenen: lente, zomer, herst en winter.

Het eerste nummer stelt de lente voor, De intro geeft vreugde maar ook iets triest. Het trieste symboliseert de winter. naarmate het nummer nadert komt er ook meer vreugde in het nummer, het geeft een gevoel van opleving.

Tijdens het tweede nummer zitten we in de zomer. In dit nummer zijn er meer clean vocals dan in het eerste nummer, tegenover het eerste nummer wekt dit niet meerdere verschillende gevoelens op. Maar ook wel weer het gevoel van opleving en geluk.

Het derde nummer geeft vanaf het begin al een duister en een beetje depressief gevoel. Er zijn ook vele invloeden van black metal in terug te vinden, maar de sound van Wintersun blijft er wel in terug te vinden. Het nummer eindigt ook plotseling net als wanneer herfst in winter overgaat en het bos stopt met leven.

Het laatste nummer geeft ook een donkere sfeer mee, maar ook iets rustgevends, hier zijn ook invloeden van black metal in terug te vinden. Sneeuwvlokjes voorstellen terwijl je dit nummer beluistert gaat een pak makkelijker. Dit nummer gaf wel een paar kippenvel momentjes.

Dit album slaagt er in om de gevoelens en emoties van de seizoenen zowel in tekst al instrumentaal weer te geven. De nummers zijn wel een beetje lang maar het is in dit geval geen nadeel door de variaties in riffs, gevoelens en ook door het mysterie, dit alles geeft zin om het album verder door te luisteren. Moesten de nummers korter zijn zouden ze het effect verliezen. Over dit album is goed nagedacht en dat was zeker de moeite waard. De titels passen goed bij de nummers net zoals het artwork, een heel mysterie.

Tracklist:

  1. Awaken From The Dark Slumber ( Spring)
  2. The Forest That Weeps (Summer)
  3. Eternal Darkness ( Autumn)
  4. Loneliness (Winter)

Meer info over Wintersun:

wintersun the forest seasons album cover art

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!