Review Zombie Motors Wrecking Yard - Supersonic Rock 'n' Roll

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Zombie Motors Wrecking Yard

Album: Supersonic Rock 'n' Roll

Genre: Rock-'n-roll

Label: Napalm Records

Bij een titel als Supersonic Rock'n'roll  fronsen we toch even de wenkbrauwen. Ook een naam als Zombie Motors Wrecking Yard tovert een glimlach op de lippen. De Australische band met de gelijknamige naam brengt rock-'n-roll met blues elementen en doen ons prompt denken aan lange ritten over dorre vlaktes met de motor. Met de wind in de haren proeven we met veel genot van de vrijheid. We nemen de biografie op de Facebookpagina van de band er even bij. Galactic Mother fucker, Supersonic Rock n roll…..if madmax had a 8 track in his car, ZMWY is what he would be listening to as he shoots mohawked sports bike fuel scavengers across the barren Victorian wastelands.

Vergelijkingen worden gemaakt met Ministry, ZZ Top tot Kyuss. We schudden het woestijnzand van onze schoenen en starten de beklijvende rit met Grinder the Grinder, een song die het beste naar boven brengt van blues en pure rock-'n-roll. En dan zijn we nog maar aan het begin gekomen van deze rit. Gedreven over riffs die telkens opnieuw beklijven voelen we steeds opnieuw de neiging een stevig potje te headbangen, bij voorkeur met de luchtgitaar in aanslag. Dead Smile , Galactic Mother Fucker, Love for speed, het zijn songs die het beste van voornoemde bands vermengen tot een knetterend geheel.

Inderdaad merken we dezelfde 'recht-toe-recht-aan' aanpak van ZZ Top, wild om zich heen slaande solo's van Kyuss, en de toch wel vrij 'dreigende' houding die Ministry naar voor durft te brengen op binnen elk van de songs. Dit is het soort rock-'n-roll waarop stilstaan bovendien onmogelijk is, de soort pure rock die op de dansvloer zal zorgen voor een wild feestje, waaruit we kunnen besluiten dat deze muziek smeekt om live gebracht te worden. Pas op een podium komt dit echt tot zijn recht. Hoewel we tijdens het luisteren naar songs als Love for speed, Roll 'N Burn onmogelijk stil konden blijven zitten op onze stoel. Geloof me, verduiveld moeilijk om op die manier een recensie te typen, als je die adrenaline door je adders voelt stromen.

Bij elke knetterende gitaarriff en drumsalvo tot daarbij horende vocalen, voel je prompt de neiging opkomen om in je auto te springen, de horizon tegemoet. Tot je op een punt bent aanbeland waar de ondergaande zon je een intensief gevoel vanbinnen geeft, de ultieme vrijheid en het gevoel dat je dan pas echt leeft. Het stroomt doorheen deze plaat, als water door een bergrivier. We kunnen dan ook besluiten: Zombie Motors Wrecking Yard leveren een plaat af boordevol lekker groovy songs, die aan de ribben blijven kleven. Met dit debuut raken ze ons diep in het rock-'n-roll hart. Heel diep! good old sex, drugs & rock’n’ roll attitude. Is de rode draad doorheen deze plaat, en daar kan nooit iets verkeerd aan zijn.

Tracklist:

 1. Grind The Grinder
 2. Dead Smile
 3. Galactic Motherfucker
 4. Love For Speed
 5. Roll n Burn
 6. Fight Fight Fight
 7. Supersonic Rock n Roll
 8. Bad Boy Benny
 9. God of No
 10. Judas
 11. Sick Sad City (Bonus Track)

Meer info over Zombie Motors Wrecking Yard:

Zombie Motors Wrecking Yard Supersonic Rock 'n' Roll album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!