Rise Of The Northstar-Showdown

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Rise Of The Northstar

Album: Showdown

Genre: Hardcore

Label: Atomic Fire Records

"Waanzinnige rollercoaster van hardcore, thrash metal, hip-hop en nu metal overgoten met groove."

Na 3 jaar komen de Franse anime/manga fanaten met een nieuwe plaat die agressiever is dan ooit: ‘Showdown’. Het begon allemaal met de EP 'Demonstrating My Saiya Style' van 2012 en hun unieke Furyo stijl dat een combinatie is van shonen manga en Japanse street fashion. Als kers op de taart dragen de bandleden maskers, genaamd Menpo en Happuri. Dit gaf de band een unieke look en statement, kijk maar naar andere bands zoals Slipknot, Ghost en Sleep Token. Rise Of The Northstar verwerkte deze stijl dan ook in hun muziekvideo’s, artwork en tour posters. Neem nu het nieuwe artwork van ‘Showdown’, het is volledig ontworpen door de zanger Vithia. De heren spelen een gedurfde mix van hardcore, rap, hip-hop, nu metal, trash overgoten met groove.

Bij het openingslied The Anthem word je al direct omvergeblazen door een muur van riffs, kletterende drums en gangvocalen roepend: "Northstar"! Bij Showdown waan je in de nineties met de old school hip-hop invloeden die vlot samenvloeien met de melodische riffs. Op het einde van de track barst de bom volledig door de mix van trash en hardcore! Geen tijd om op adem te komen want Third Strike knalt onmiddellijk met een stevig tempo er tegenaan met furieuze vocals. Na drie nummers besef je dat Rise Of The Northstar harder en bruter is als nooit tevoren. Vooral op het einde van de track gaat het er weer stevig aan toe, dat ongetwijfeld voor harde moshpits gaat zorgen. Bij Crank It Up krijgen we een opzwepende track op een stijl waar enkel Rise Of The Northstar mee wegkomt. Denk hierbij aan een dodelijke cross-over van hardcore en hip-hop met als neusje van de zalm een solo van Eva-B.

One Love kunnen we gerust het anthem van het album noemen. De oorverdovende riffs, catchy refrein en de allesvernietigende breakdown zal menig fan kunnen bekoren. Wat ook opvalt is de kwaliteit van de productie en mix van het album dat tot stand is gekomen door Johann Meyer (Gojira) en Ted Jensen (Sterling Sound Studio). Shogun No Shi is het zwaarste nummer dat je dwingt tot headbangen op de tsunami van riffs die worden losgelaten met het nodige vocale geweld. Bij Clan kunnen we even op adem komen met een opbouwende intro die overgaat in een nu metal beladen track vol met melodie en ritme die eindigde met een solo waar je nekharen van overeind komen. Vervolgens bij Raijin gaat het gaspedaal terug omhoog met de kenmerkende breakdowns en hardcore vocalen waar Rise Of The Northstar voor gekend is maar toch telkens hun grenzen weten te verleggen. Golden Arrow begint al direct met een strakke solo en vocalen die je doen denken aan de band Nasty. Eindigen doen we met de track Rise waar de trash invloeden de bovenhand nemen. Dit nummer bevat ook het meest catchy refrein van het album waar je luidkeels met Vithia meeroept.

Rise Of The Northstar brengt met 'Showdown' een cocktail van genres die op het eerste zicht een rare combinatie zouden zijn. Maar de Fransmannen zijn er in geslaagd alles in harmonie te houden met hun unieke gecreëerde sound van Trash, hip-hop, hardcore en nu metal.

'Showdown' is een rollercoaster aan aanstekelijke refreinen, furieuze vocals, immense breakdowns en harmonieuze solo’s. Het album komt uit op 7 april via Atomic Fire Records.

Tracklist: 

  1. The Anthem
  2. Showdown
  3. Third Strike
  4. Crank It Up!
  5. One Love
  6. Shogun No Shi
  7. Clan
  8. Raijin
  9. Golden Arrow
  10. Rise

Meer info over Rise Of The Northstar:

Beluister op Spotify!

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!