Turpentine Valley - Turpentine Valley

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Turpentine Valley

Album: Turpentine Valley

Genre: Post Metal

Label: Eigen Beheer

 

Turpentine Valley is een instrumentale post metalband uit het Oost Vlaamse Zulte. Met Kristof Balduyck op gitaar, Thomas Maes op bas en Roel Berlaen op drums nemen ze je mee op een rollercoaster van log gerommel, melodieus getokkel en een strak getrommel.

Na 20 jaar de ruime omgeving van Deinze onveilig gemaakt te hebben met tal van hardcore groepen (Cry for Change, Sweet Poison, om er maar een paar te noemen) richten ze in 2013 Turpentine Valley op. Back to basic en geen vocalen. Titels die teksten overbodig maken en muziek die je treft tot in je ziel. In 2016 kwam dit trio aanzetten met een EP die vooral werd opgenomen in een privestudio in Westerlo en de sporthal van Zulte. Turpentine Valley koos ook voor een opvallende manier om deze EP te verkopen nl.: cassettes. Stukken goedkoper dan vinyl of cd en bovendien terug in de lift. Ook mooi meegenomen als gadget of verzamel stuk. Er is ook een digitale release en is de download code  bijgevoegd bij de cassette.

Het openingsnummer Abrupt ​begint met een intro die langzaam op gang komt. Dit verandert volledig bij Compromis ​, dat terzelfder tijd loom en hard is. Op een bepaald moment in de song horen we dat het gitaarwerk overhelt naar de hardcore (nog een stukje overgebleven nostalgie). Onweer klinkt dan weer voller en donkerder . Ballast zorgt voor een (elektronische) rustpauze. Trauma  is met zijn acht minuten de ideale afsluiter van dit "album" en vat nog eens alles samen waar Turpentine Valley voor staat. Van het nummer Vergeten hebben ze ook een videoclip gemaakt die doet denken aan de clips die je ook ziet bij groepen als Amenra , Syndrome en CVHE.

​Een volledig instrumentaal album maken is niet voor iedere band weggelegt en moet bovendien het publiek ook blijven interesseren. Turpentine Valley slaagt er vrijwel fantastisch in om een verhaal te vertellen zonder woorden. Donker , loom en tevens hard. Verrassende wendingen en een eigen sound. Benieuwd wat de toekomst nog in petto heeft voor dit trio.

Tracklist: 

  1. Abrupt
  2. Compromis
  3. Onweer
  4. Ballast
  5. Vergeten
  6. Trauma

Meer info over Turpentine Valley

 

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!