Venom Inc – Avé

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Venom Inc

Album: Avé

Genre: Death Metal

Label: Nuclear Blast

Moest Venom Inc. geen belletje doen rinkelen even deze geschiedenis les. Venom bestond oorspronkelijke uit Cronos (frontman en zanger), Abaddon (drums) en gitarist Mantas. Cronos werd na enkele interne problemen aan de kant geschoven. Echter claimde deze laatste, via juridische wegen, de originele naam Venom. Met enkele ervaren muzikanten rondom hem bracht hij onder de naam Venom Long Haired Punks uit in 2015. Tony Dolan, Abaddon en Mantas besloten om onder de naam Venom Inc. terug begane wegen te bewandelen. Het resultaat daarvan is Avé. Deze kwam eerder dit jaar op de markt via Nuclear Blast. Met dit debuut gaat Venom Inc. de strijd aan met Venom. Meer nog, de songs zitten ijzersterke in elkaar en je voelt bij elke songs opnieuw koude rillingen over je rug lopen. Zoals dat hoort bij Black Metal. Ave Satanas, Forged in Hell tot Metal we bleed zijn songs die door je hart klieven als botte bijlen. Zowel instrumentaal als vocaal is er geen speld tussen te krijgen.

Vlijmscherpe riffs, drumsalvo's als kanonskogels en een stembereik waarbij de haren op onze armen recht komen te staan van pure angst. Je hoort het doorheen de gehele schijf terugkomen. De band blijft begane wegen bewandelen, en dompelt de luisteraar onder in een donker bad, waaruit ontsnappen onmogelijk is. Ook na meerdere luisterbeurten blijven de snoeiharde songs nazinderen en ons de ene na de andere adrenalinestoot bezorgen. Prompt begin je de songs mee te brullen, bij voorkeur met de vuist in de lucht en stevig headbangend.

Venom Inc. Gaat de uitdaging aan om in de voetsporen van het originele Venom te treden en lijken het 'origineel' enorm te evenaren, tot zelfs overtreffen. Waar dit gaat eindigen? We hebben er geen flauw idee van maar met deze aanstekelijke, knallende schijf gaat Venom Inc. hun stempel drukken op het metalgebeuren op zich. Want dit is zo een metalplaat die gewoon weg aan die ribben blijft kleven. 

Tracklist:

 1. Ave Satanas
 2. Forged In Hell
 3. Metal We Bleed
 4. Dein Fleisch
 5. Blood Stained
 6. Time To Die
 7. The Evil Dead
 8. Preacher Man
 9. War
 10. I Kneel To No God
 11. Black N Roll

Meer info over Venom Inc.

 

 album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!