Band in de spotlight: Beyond The Black

In deze blog wordt een bepaalde band in de spotlight gezet: Beyond The Black.

Beyond The Black is een female fronted metalband uit het noorden van Duitsland. Niet bepaald een land gekend om bands met een vrouw achter de microfoon maar juist daarom verdienen ze het even om in de spotlight gezet te worden. Niet alleen daarom natuurlijk, naast de vocalen is ook de muziek zeer sterk. Female fronted metal die gaat van symfonisch en catchy tot gothic melodieën en heavy metal gitaren en solo's met daarbij de sterke stem van zangeres Jennifer. Met momenten doen ze denken aan Within Temptation, wat een enorme prestatie is voor een jonge band, die hun debuutalbum 'Songs of Love and Death' pas op 13 februari 2015 uitbrengen. Dat album bestaat uit 12 nummers en is geproduced door Sascha Paeth (bekend van Avantasia).

De band staat nog in hun kinderschoenen, maar ze zijn ontdekt door promotors van Wacken Open Air, het metalfestival bij uitstek. Daar hebben ze vorig jaar al eenmaal kunnen optreden, sindsdien gaat het goed voor hen: op tour met Saxon in Engeland, hun debuutplaat binnen enkele weken, een nieuwe tour als support van een nog niet onthulde grote band en naar het einde van het jaar toe een eigen tour. In tussentijd spelen ze ook nog op de Duitse Metal Cruise en nogmaals op Wacken Open Air.

Beluister zelf fragmenten van hun nieuwe album hier: Facebook app. Het nummer bij uitstek waarvoor ook een videoclip is gemaakt is In the Shadows, hieronder te zien. Hierbij zijn fragmenten gebruikt uit de film Northmen - A Viking Saga, waarvan ook Amon Amarth gebruik van maakte.

Footage live van op Wacken 2014 is hieronder te zien. Hieruit blijkt dat de band ook live veel potentieel heeft! Hopelijk komen ze snel hun debuutalbum in onze buurt promoten.

beyond the black songs of love and death cover

Categorie: