Blog van Hans Vermeulen

Eindejaarslijst 2016 van Hans

2016…. The year music died… Onmogelijk dit muzikaal jaar niet te omkaderen met een dikke zwarte rand. We namen recent afscheid van George Michael, Rick Parfitt , Leonard Cohen, Toots Thielemans en al een jaar geleden van Lemmy Kilmister. De meest iconische sterfgevallen vielen in de eerste jaarhelft te betreuren en dompelden de wereld in diepe treurnis. RIP David Robert Jones en RIP Prince Rogers Nelson. Het overlijden van Bowie zal om nog een reden voor huivering en rillingen zorgen. Hierover later meer.

Categorie: 

Eindejaarslijst 2015 van Hans Vermeulen

Altijd spannend om aan een eindejaarslijst te beginnen. Een concept dat pas vorm krijgt na ruim een maand herbeluisteren van gedenkwaardige plaatjes om dan te beseffen wat zich wel en niet heeft afgespeeld in het afgelopen kalenderjaar op muzikaal vlak.
Vorig jaar was een comebackjaar voor dinosaurussen, dit jaar wordt gekenmerkt door compromisloze nieuwe band (of althans bands die voor mij nieuw waren). Meer vrouwen in de lijst dan anders, maar die presenteerden zich niet als Katy Perry’s of Chan Marshalls.

Categorie: