Eindejaarslijst 2020 van Jeroen Vranken

Albums:

10. Ozzy Osbourne - Ordinary Man (heavy metal)

We kunnen het erover eens zijn dat dit niet het beste werk van Ozzy is ook al zijn er een mooi aantal interessante gastoptredens. De helft van het album kon me goed bekoren terwijl de andere helft me niet helemaal kon overtuigen.

9. Alestorm - Curse of the Crystal Coconut (pirate metal)

Twaalf jaar na het eerste album is Alestorm nog niet uitgezongen. Een nieuw album met zalige lyrics dat we ook dit jaar weer luidkeels meebrullen.

8. Bütcher - 666 Goats Carry My Chariot (speed/black/heavy metal)

Keiharde metal van Belgische bodem, Bütcher bracht na lange tijd een nieuw album uit. Het album werd begin dit jaar uitgebracht en kreeg terecht zeer goede reviews. Bütcher werd ook toegevoegd op de Graspop 2021 affiche.

7. AC/DC - Power Up (hardrock)

Weer een sterk album van deze legendarische band. Een mooie ode aan Malcolm Young. AC/DC levert af wat de fans ervan verwacht hadden.

6.  Brothers Of Metal - Emblas Saga (power metal)

De achtkoppige Zweedse power metal band bracht drie jaar na het debut album een nieuw album. De verwachtingen lagen hoog voor dit album en deze zijn zeker ingelost.

5. Bury Tomorrow - Cannibal (metalcore)

Dat Bury Tomorrow een zeer gekende band is in de scene moeten we niemand meer vertellen. Een album dat nog maar eens bewijst dat Bury Tomorrow aan de top staan in het genre.

4. The Ghost Inside - The Ghost Inside (metalcore)

Vijf jaar geleden veranderde het leven van de band na een vreselijk ongeval, of er ooit nog een album zou verschijnen was dan ook nog de vraag. The Ghost Inside levert een album af dat door vele andere bands geprezen werd en zeker ook door ons!

3. John Petrucci - Terminal Velocity (instrumental)

John Petrucci heeft ondertussen geen introductie meer nodig. 15 jaar na Suspended Animation is er Terminal Velocity. Persoonlijk is Petrucci een van de beste en een van mijn favoriete gitaristen. Op het album werkt hij samen met Mike Portnoy en Dave LaRue en het album werd gemixt door Andy Sneap (Judas Priest, Killswitch Engage, Arch Enemy), een succesrecept!

2. Nightwish - Human :||: Nature (symphonic metal)

Naar een nieuw Nightwish album kijken we altijd uit, zeker aangezien het vorige album al van 2015 dateert. De diverse vocalen en diversen instrumentale partijen klinken herkenbaar en we zijn blij dat we weer nieuw Nightwish materiaal hebben.

1. Trivium - What The Dead Men Say (heavy metal)

Drie jaar na The Sin and the Sentence zijn we aanbeland bij What The Dead Men Say. Nadat Trivum de eerste singles van de nieuwe plaat op internet gooide was het wachten op het nieuwe album. De lat lag zeer hoog en het album voldoet aan alle verwachtingen. Het album heeft voor iedere fan wel iets te bieden. De eerstvolgende keer dat we Trivium live te zien zullen krijgen zullen we de nieuwe nummers dus zeker luidkeels meebrullen! 
 

Categorie: