Alcest - Botanique

Datum: 
dinsdag, 3 maart, 2020

Event: Alcest - Botanique

 

Headliner: Alcest

 

Support acts: Birds in Row - Kaelan Milka

Website: https://www.botanique.be/nl/activiteit/alcest-birds-row-kaelan-mikla-030320

Prijs: vvk: 20,00 EUR / Kassa: 23,00 EUR / leden Botanique: 17,00 EUR

Locatie (zaal): Botanique

Adres: Koningsstraat 236, 1210 Brussel

Meer info: Alcest - Alcest ziet het levenslicht in 2000, dankzij multi-instrumentalist en componist Neige (Stéphane Paut), die komt uit het blackmetalmilieu. Later wordt die bijgestaan door drummer Jean Deflandre (op dat moment actief bij Winterhalter). De groep smelt verschillende genres (atmosferische black metal, shoegaze, blackgaze en dream pop) samen tot een bijzonder interessante mix. Met hun vijfde album “Kodoma”, komen ze sterker dan ooit terug. Daar kneden ze poëtische en sombere elementen samen tot een onvergetelijke en intense ervaring. Een belevenis die ook jij niet wil missen! 

Birds in Row - In 2012 introduceerden Birds In Row zichzelf met een overrompelend en gewelddadig debuutalbum. Het daaropvolgende “You, Me & The Violence” had genoeg furie om een riot te starten, terwijl z’n gevoelig kantje de kracht had om eerder vanbinnen alles overhoop te gooien. Dankzij die platen werden onze zuiderburen een vaste waarde binnen de screamo hardcore, eentje die onder contract lag bij het iconische Deathwish Records (Converge, Touché Amoré, Oathbreaker,…). Na wereldtours met Converge, Neurosis en Amenra bracht het paradepaartje van de Franse DIY-scene vorig jaar “We Already Lost The World” uit, een meer melodisch en moody album dat vol nuance andermaal Birds In Row’s onbevlekte status bevestigde.

Kaelan Mikla - Met Robert Smith als grote fan van het Ijslandse powertrio, doet Kaelan Mikla je terug katapulteren naar de hoogdagen van dromerige darkwave en artpunk. Het onberispelijke samenspel van luidkeels geschreeuw en teder gezang, brengt je rechtstreeks in een muzikale trance.  De bijkomende sound van diepe baslijnen en overheersende synths kunnen zowel vertoeven in je donkerste nachtmerries als zonnige dromen