The Bony KingOf Nowhere - AB

Datum: 
vrijdag, 8 maart, 2024

Event: The Bony KingOf Nowhere - Ancienne Belgique

 

Headliner: The Bony KingOf Nowhere

Voorprogramma: t.b.a.

Website: https://www.abconcerts.be/nl/agenda/the-bony-king-of-nowhere/a105J000007gCEFQA2

Prijs: vvk: 28,00 EUR / Kassa: 29,00 EUR

Locatie (zaal): AB (Box)

Adres: Anspachlaan 110, 1000 Brussel

Meer info: The Bony King of Nowhere is het pseudoniem van de Belgische singer-songwriter en muzikant Bram Vanparys. In 2018 bracht hij ‘Silent Days’ uit, dat niets minder dan vier- en vijfsterren recensies kreeg en werd geprezen als zijn beste album tot nu toe. Zo won hij ook een Music Industry Award voor 'beste auteur-componist'. Het toonde het volledige potentieel van de singer-songwriter en zijn belofte om zichzelf nooit te herhalen en te blijven overtreffen.

Het nieuwe album heeft lang op zich laten wachten, mede veroorzaakt door bovengenoemd engagement. De eerste single 'Are You Still Alive' belicht bepaalde patronen van de samenleving, waaronder de impact van sociale media op verbinding en geluk. De titel van het nummer is niet zomaar een vraag. Het stelt ons gedrag in onze maatschappij in vraag op verschillende niveaus.

Dit nummer belooft alvast een nieuw album met veel punch en energie, terwijl Vanparys ons alle schakeringen van zijn stem laat zien.

Songwritinglegendes als Neil Young en Bob Dylan, hebben Bram altijd gezelschap gehouden. Maar op zijn nieuwste plaat komt de inspiratie steeds meer van enkele hedendaagse muzikanten. De invloed van onder meer PJ Harvey, Blur, Nick Cave en zelfs Led Zeppelin zijn herkenbaar als je naar zijn muziek luistert. Terwijl hij trouw blijft aan zijn oprechte songwritingstijl en boeiende stem, begint The Bony King Of Nowhere aan een reis naar onbekende muzikale en thematische rijken.

Toen de band op tour ging met ‘Silent Days’ speelden ze 75 shows langs gerenommeerde podia en festivals in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk, met een bomvolle Ancienne Belgique als één van de hoogtepunten.

De eerste single ‘Are You Still Alive’ werd op 20 september 2023 uitgebracht op Unday Records.