Jim White feat. Nicolas Rombouts & Geert Hellings - AB Salon

Datum: 
zondag, 16 juni, 2019

Event: Jim White feat. Nicolas Rombouts & Geert Hellings - Ancienne Belgique

 

Headliner: Jim White feat. Nicolas Rombouts & Geert Hellings 

 

Support act(s): /

Website: https://www.abconcerts.be/nl/agenda/evenementen/jim-white-feat-nicolas-rombouts-geert-hellings/21302/

Prijs: gratis

Locatie (zaal): AB Salon

Adres: Anspachlaan 110, 1000 Brussel

Meer info: Jim White is een cultfiguur binnen de alt-countryscene. Hij werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne en tekende op diens Luaka Bop-label. White werkte reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba, Aimee Mann, …

Legendarisch is zijn tocht doorheen de onderbuik van het zuiden van de VS in de BBC-docu ‘Searching for the Wrong-Eyed Jesus', over muzikanten die geïnspireerd werden door de cultuur van het zuiden van de VS. Hij is een rasechte 'storyteller' waarbij verhalen en songs naadloos in elkaar overgaan. Zijn songs bevolken een heel eigen universum waarbij exotische en typische country-instrumenten zoals de banjo een hallucinerende muzikale reis aangaan.

Deze zomer vertoeft Jim in België om een alt-country-postpunkplaat te maken met contrabassist Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona, Stef Kamil Carlens). Ook gitarist Geert Hellings (Guido Belcanto) zal op deze plaat meespelen. Verwacht in het AB Salon een warme avond vol oud en nieuw materiaal van deze meesterverteller.