Novo Amor - AB

Datum: 
maandag, 15 april, 2024

Event: Novo Amor - Ancienne Belgique

 

Headliner: Novo Amor

Voorprogramma: t.b.a.

Website: https://www.abconcerts.be/nl/agenda/novo-amor/a105J000008GArlQAG

Prijs: vvk: 25,00 EUR / Kassa: 26,00 EUR

Locatie (zaal): AB

Adres: Anspachlaan 110, 1000 Brussel

Meer info: De Welshe producer, singer-songwriter en multi-instrumentalist Novo Amor heet in het echte leven Ali Lacey. In Cardiff staat zijn huis dat ook deels zijn studio is, en dat hoor je: het geroezemoes van feestjes aan de overkant van de straat, het vuurwerk tijdens Bonfire Night en zelfs de meeuwen die samenkomen op het bouwterrein naast zijn deur, weerklinken in zijn opnames.

Lacey begon Novo Amor als een daad van verzet na een relatiebreuk, maar onderweg vond hij onverwachts iets rijks en lonends. Een zomer aan een door groen omgeven meer in upstate New York zorgde jaren geleden voor de impuls om zijn debuutalbum Birthplace (2018) te maken.

In het kielzog van de release van Cannot Be, Whatsoever, overdenkt Lacey een verleden dat wordt bezield door liedjes van stille hoop en verlangen: “I can still see the lake upstate when I picture ‘Birthplace’, the songs sheltered by this place I’ve romanticised that doesn’t actually exist anymore. These new songs feel immediate and noisy in comparison, almost optimistic. If ‘Birthplace’ is the countryside, then ‘Cannot Be, Whatsoever’ is the city.”