Parkway Drive - Vorst Nationaal

Datum: 
dinsdag, 6 april, 2021

Event: Parkway Drive - Vorst Nationaal (uitgesteld)

 

Headliner: Parkway Drive

 

Support acts: Hatebreed, Stick To Your Guns, Venom Prison

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/parkway-drive/463993/

Prijs: vvk: 51,40 EUR

Locatie (zaal): Vorst Nationaal

Adres: Victor Rousseaulaan 208, 1190 Vorst

Meer info: De Australische band is ontketend sinds hun dolle doortocht op Graspop 2018! Parkway Drive zette in februari van dit jaar nog Vorst Nationaal op stelten, en ging op de Main Stage van Rock Werchter gewoon op dat elan verder. Vandaag kondigt de band het vervolg op de festivalzomer aan, met een tournee die in april 2020 Europa moet doorkruisen.

Parkway Drive wordt in 2002 geboren in de gelijknamige straat in Byron Bay, een vermaard Australisch surfparadijs. De groep kiest voor een mengeling van hardcore punk en hard rock. Het thuispubliek is meteen mee. Dus trekt het vijftal naar de Verenigde Staten om van daaruit de rest van de wereld te veroveren. Dat lukt vanaf Ire (2015), een album dat sterk doet denken aan Rage Against The Machine. Drie jaar later slaan ze opnieuw toe met hun zesde en meest recente werk. Reverence (2018) staat volgens de kenners op het niveau van het Black Album van Metallica. Het is hun grootste succes tot nog toe.

Live zitten zowel de podiumbeesten zelf als hun uitzinnige publiek allerminst stil, dankzij beukende riffs en allesvernietigende drums die je voortdurend om de oren vliegen. De meesters van de metalcore houden op 16 april halt in Vorst Nationaal; mis dit niet!

Opmerking: omwille van de veiligheidsmaatregelen vanwege het coronavirus heeft Parkway Drive hun tournee uitgesteld en gaat dit optreden niet door op 16 april. Het concert is verplaatst naar 22 november.