Skillet - Paleis 12

Datum: 
dinsdag, 18 april, 2023

Event: Skillet - Paleis 12

 

Headliner: Skillet

Voorprogramma: Eva Under Fire, Like A Storm

Website: https://www.palais12.com/nl/show/skillet/

Prijs: t.b.a.

Locatie (zaal): Paleis 12

Adres: Av. de Miramar, 1020 Brussel

Meer info: Aanvang 19:30

Amerikaanse rockband Skillet komt op 18 april naar Paleis 12 CLUB+ met 'Day of Destiny Tour'.

Op 18 april reist de Amerikaanse christelijke rockband Skillet naar België voor hun 'Day of Destiny Tour' in Paleis 12 CLUB+ in Brussel. Kaarten kunnen vanaf vrijdag 10 februari om 10 uur worden gekocht via greenhousetalent.com.

Ook de vorm van rebellie beperkt zich niet tot de wereld van de muziek. Als een van de best verkopende rockbands van de 21e eeuw blijft Skillet zich afzetten tegen conventies, twijfels, verwachtingen en regels om zo tot verlichting te komen. De tweemaal voor een GRAMMY® Award genomineerde Pandora Billionaires Club-leden van het kwartet uit Kenosha (Wisconsin) dat meermaals platina haalde (John Cooper [leadzang/bas], Korey Cooper [gitaar/keyboard], Jen Ledger [drums/zang] en Seth Morrison [leadgitaar]) raken nooit aan hun integriteit. In plaats daarvan volgden ze met hun intens geluid, onmiskenbare energie en onverwoestbare gedrevenheid hun eigen pad naar ongekende hoogten.

Op hun laatste album, Dominion [Atlantic Records], koos Skillet voor een ander soort opus, en voor een moment waarop de wereld het beste van alles had ... "Ik weet niet wat de positieve rebellie is", zegt John, "Het is een rebellie tegen interne invasies zoals angst en vrees voor God. Het is een rebellie tegen externe crashes die me laten zien wat ik niet mag. Het is een overwinning voor de vrijheid die we in ons leven hebben. Het is anti-establishment. Het is een kans voor ons om ervoor te zorgen dat we bevriezen en dat de wereld niet in de weg staat. Op veel plaatsen is het etablissement niet populair, maar het is de topping van rock-'n-roll", zegt hij.

Vanaf dag één belichaamt Skillet de evolutie van rock-'n-roll. Tot nu toe hebben ze wereldwijd 12 miljoen albums verkocht en hebben ze meer dan een dozijn RIAA-certificaten verdiend omdat ze goud, platina of meervoudig platina haalden. Het legendarische album Awake werd 3 keer platina uitgebracht en won een Billboard Music Award. De nummers 'Awake & Alive', 'Hero' en 'Monster' op dit album zijn respectievelijk 2x platina, 3x platina en 4x platina. Met meer dan 1,2 miljard audiostreams wereldwijd is die laatste track meteen 'een van de meest gestreamde rocknummers aller tijden'. Victorious werd gekozen voor het derde opeenvolgende Top 20-debuut van de groep in de Billboard Top 200 in 2019. Het album kreeg dit jaar een plaats in LoudWire's 'The 50 Best Rock Albums of 2019' en bracht het Top 10-rocknummer 'Legendary' naar meer dan 100 miljoen exemplaren. De muziek van de band weerklinkt ook in het culturele landschap, met syncs van WWE, Marvel, ESPN, MLB, NHL en NFL. Daarom vinden de tournees van de band regelmatig plaats over de hele wereld. De groep speelde dan ook al in meer dan 26 landen op 6 continenten en kon daarvoor op lovende kritieken rekenen van onder andere Billboard, USA Today en The New York Times. En dan hebben we nog niet eens gehoord van hun debuut graphic novel EDEN: A Skillet Graphic Novel van Z2 Comics, dat het best geschreven boek aller tijden is en een fan-favoriete referentie, want de volgende graphic novel EDEN: The Aftermath verschijnt in het jaar 2020.

Toen de wereldwijde pandemie 2020 abrupt stillegde, ging Skillet op creatief vlak gewoon door. De muzikanten loggen in op Zoom en nemen in de loop van het jaar samen met producer Kevin Churko [Papa Roach, Disturbed, Five Finger Death Punch] en co-schrijver Kane Churko het album Dominion op. De Churko's inspireren de band om de muziekscene op vele manieren te veranderen.

Maar de laatste opstand van Skillet gaat nog steeds door! "Ik hoop dat dit album je de kracht geeft om vastberaden te zijn, zelfs als dat je onpopulair maakt", besluit hij. "Misschien inspireert het je wel om iets te zeggen waar je de moed niet voor had. Muziek maken is onze passie, en we hebben het geluk dat we het nog steeds kunnen doen. We hebben een klein probleem op het gebied van rockmuziek dat we moeten aanpakken vanwege de stroom. Dit is weer een nieuw tijdperk voor Skillet."

Ontdek dit nieuwe Skillet-tijdperk live op 18 april in Paleis 12 CLUB+ in Brussel. Kaarten kunnen vanaf vrijdag 10 februari om 10 uur worden gekocht via greenhousetalent.com.