Sons Of Kemet - AB

Datum: 
maandag, 27 juni, 2022

Event: Sons Of Kemet - Ancienne Belgique (uitgesteld, nieuwe datum)

 

Headliner: Sons Of Kemet

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.abconcerts.be/nl/agenda/sons-of-kemet/a105J000001wiFVQAY

Prijs: vvk: 25,00 EUR / Kassa: 26,00 EUR

Locatie (zaal): AB

Adres: Anspachlaan 110, 1000 Brussel

Meer info: De Londense saxofonist Shabaka Hutchings is zondermeer een sleutelfiguur in de extreem boeiende en opwindende hedendaagse jazzscène. Zijn satellieten - Sons of Kemet, The Comet is Coming en Shabaka and the Ancestors – landden allen reeds eerder in AB en vormen zowaar een Heilige Drievuldigheid. Geen toeval dat het legendarische jazzlabel Impulse! Records – dat 60 jaar bestaat in 2021 – Hutchings's projecten onderdak biedt. Net zoals het label in de jaren '60 met John Coltrane en Charles Mingus bakens verzette.

Hun jongste album 'Black To The Future' verwelkomt mooi volk als Moor Mother, Angel Bat Dawid en Kojey Radical. Ze ademt volop de geest van Black Lives Matter uit, maar is eveneens een feest voor op de dansvloer. Humo vatte het nog het mooiste samen: "Dit is jazz met de vuist in de lucht à la 'Attica Blues' van Archie Shepp, 'The Freedom Rider' van Art Blakey, 'Freedom Suite' van Sonny Rollins en 'We Insist!' van Max Roach. Fraai rijtje, subliem aangevuld." Waarvan akte.

Opmerking: omwille van aanhoudende coronamaatregelen wordt dit optreden uitgesteld. Het wordt verplaatst naar 27 juni 2022. Aangekochte tickets blijven geldig.