We Are The City - Trix Bar

Datum: 
woensdag, 4 maart, 2020

Event: We Are The City - Muziekcentrum Trix

 

Headliner: We Are The City

 

Support act: Hope

Website: https://www.trixonline.be/nl/programma/we-are-the-city-hope/2466

Prijs: vvk: 13,50 EUR; Kassa: 15,00 EUR

Locatie (zaal): Trix Bar

Adres: Noordersingel 28, 2140 Antwerpen

Meer info: deuren open: 19:30

HiFive-concert! Canadese progrock/pop met melodieuze synths en stevige drumpartijen.

Nieuwe reeks nationale en internationale acts in het Trix Café met nog geen al te grote naamsbekendheid, maar volgens ons razend interessant en op de rand van de doorbraak. De toegangsprijs wordt met €5 bewust laag gehouden. Koop je echter meer dan één ticket in voorverkoop, dan worden ze nog goedkoper! Zo zal je voor vijf tickets bijvoorbeeld slechts €15 betalen. Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. HiFive!

Het trio uit Vancouver maakt veelal emotionele songs, met melodieuze synths en stevige drumpartijen. Zanger en toetsenist Cayne McKenzie, drummer Andrew Huculiak en gitarist David Menzel begonnen We Are The City toen ze nog tieners waren. Het project diende als uitlaatklep voor hun creatieve uitspattingen. Die creativiteit resulteerde niet alleen in meerdere albums, maar ook in het maken van films met hun eigen filmmuziek.

De Canadese progrockers brachten op 9 oktober de nieuwe single ‘Song in My Head’ uit als voorproefje van het nieuwe album RIP dat verwacht wordt tegen het begin van 2020. RIP moet een onderling verbonden, begeleidend album worden van hun meest recente album ‘At Night’ (2018): ‘RIP’ wordt een prog-pop tegenhanger van het meer experimentele ‘At Night’.