BREAKING: Hellfest gaat niet door, aldus de organisator

Ze zijn realistisch daar in Frankrijk: ook Hellfest zal niet doorgaan dit jaar, aldus Ben Bardaud, de organisator van Hellfest.

De Franse krant Ouest France publiceerde een interview met Ben Bardaud, de organisator van Hellfest. Daarin reageert hij op de belissingen van de Franse regering gisteren, dat het niet mogelijk is om Hellfest dit jaar te organiseren. Er zou namelijk maar, indien de toestand dat toelaat, een evenement met maximum 5000 personen mogen georganiseerd worden en dat met de nodige afstand. Dat maakt het voor hem onmogelijk om Hellfest te organiseren.

"Geen Hellfest in 2021, zoals in 2020. Een tweede blanco jaar", aldus Barbaud. "Een festival met 5000 personen en de nodige afstand tussen hen in al zittend, dat is geen festival. De festivals zijn helemaal niet gered op die manier, in tegenstelling tot wat ze beweren", zo zegt hij nog meer. Dat zijn klare woorden. "Wij krijgen normaal 60.000 bezoekers per dag. Dat is nu niet mogelijk, maar dat is geen verrassing, al sinds januari betwijfelden we dat er een kans zou zijn dat het festival zou doorgaan in juni. Hellfest, dat is 15 uur aan concerten per dag, dat is kamperen en lekker eten. En 90% van de groepen komen uit het buitenland, dus ik zie niet in hoe een plan B op te stellen. We kunnen wel kijken naar iets anders, maar dan is het geen Hellfest."

De volgende editie van Hellfest staat dus gepland voor 17, 18 en 19 juni 2022. Ongetwijfeld krijgen we ook zulks bericht van Graspop en Rock Werchter te horen, maar dat is wachten tot maart wanneer Vlaams minister van cultuur Jan Jambon uitleg verschaft. Het volledige artikel kan je in het Frans lezen via onderstaande link.

Bron: ouest-france.fr

Meer info over dit festival: 
Categorie: