Dokk'em Open Air afgelast

Ook het Nederlandse Dokk'em Open Air, dat van 1 tot en met 3 juli zou plaatsvinden, is afgelast.

Met bands als Epica, Dragonforce, Death Angel, God Dethroned, Nile en zoveel meer had Dokk'em Open Air opnieuw een goeie line-up vergaart na de afgelaste editie vorig jaar. Helaas beslist de organisatie ook dit jaar het festival niet door te laten gaan. Reden: "De geldende coronamaatregelen en de onzekerheden voor de komende maanden, maken het organiseren en voorbereiden van het festival onmogelijk."

Maar er is zelfs slechter nieuws. Ook in 2022 zal het festival waarschijnlijk niet doorgaan. Dit omdat het park waar het festival plaatsvindt heringericht zal worden.

De volledge statement is als volgt:

"Ondanks dat de geluiden voor de culturele sector langzamerhand iets positiever worden, hebben we slecht nieuws. Met pijn in ons hart moeten we concluderen dat Dokk’em Open Air 2021 geen haalbare kaart is. De geldende coronamaatregelen en de onzekerheden voor de komende maanden, maken het organiseren en voorbereiden van het festival onmogelijk. Daarnaast kunnen we de internationale line-up niet in stand houden.

Helaas is het ook zeer onwaarschijnlijk dat Dokk’em in 2022 kan plaatsvinden. De plannen van de gemeente voor de herinrichting van het Tolhuispark zijn goedgekeurd door de raad. Dit betekent dat het terrein volgend jaar op de schop gaat waardoor we er niet terecht kunnen. In 2023 kunnen we waarschijnlijk wel weer gebruik maken van het park. Dokk’em gaat daarom voorlopig weer terug de ijskast in. Zodra het leven weer enigszins normaal is, beraden we ons over de toekomst.

Tickethouders krijgen de mogelijk het om hun ticket te retourneren. Het is uiteraard ook mogelijk om een ticket (deels) te doneren. Iedereen met een kaartje ontvangt hierover persoonlijk bericht.

Categorie: