Duitse zomerfestivals worden massaal afgelast

In Duitsland vindt een golf van festivalannulaties plaats nu ook zomerfestivals in augustus worden afgelast. Ook elders kunnen festivals die toch gepland staan om door te gaan in de problemen komen door het afzeggen van tournees.

We wisten al te vertellen dat Rock Harz en Wacken Open Air midden en eind juli afgelast werden, maar nu volgt er nog een hele reeks Duitse festivals in augustus. Zo gaan onder meer Reload Festival (18-20 augustus) en Summer Breeze (18-21 augustus) niet langer door. De redenen zijn enerzijds dat er nog teveel onzekerheid blijft om goed en op tijd een kwalitatief groot festival op poten te zetten en anderzijds dat veel bands hun zomertournee opnieuw noodgedwongen uitstellen.

Ook Dynamo Metal Fest dat wel in augustus doorgaat is al geïmpacteerd: headliner Amon Amarth heeft alvast afgezegd. Ook bands als Testament, Municipal Waste, Unleash The Archers en meer die op eerder vermeldde Duitse festivals zouden spelen gaan nu ongetwijfeld hun tourschema's herbekijken. Alcatraz Hard Rock & Metal Festival dat ook in augustus doorgaat, heeft voorlopig nog geen namen gelost, afwachten dus.

Categorie: