Eerste grote zomerfestival dat niet doorgaat: Glastonbury

Het Glastonbury festival dat steeds eind juni doorgaat, gaat ook dit jaar niet door ten gevolge van het coronavirus. De 50e editie wordt uitgesteld naar 2022.

Wie nog gelooft dat de zomerfestivals van 2021 toch zullen doorgaan, moet best een reality-check ondergaan. Het eerste grote zomerfestival dat de handdoek alvast in de ring gooit is het Engelse Glastonbury. Dat zou plaatsvinden eind juni 2021, maar wordt voor opnieuw een jaar uitgesteld. De hoofdreden is dat het festival maanden op voorhand met duizenden werknemers al in werking moet zijn om alles te kunnen bewerkstelligen, wat onder de huidige omstandigheden niet mogelijk is. In 2020 zou de 50e editie van het festival plaatsvinden. Maar uitstel is geen afstel! In 2022 hopen ze terug te zijn op volle kracht.

Het covid-19 virus woedt hard in het Verenigd Koninkrijk, maar het vaccineren gaat in sneltempo verder, al zo'n 5 miljoen inwoners zijn een eerste maal ingeënt. Ondanks dat besliste het festival toch al om opnieuw een jaar te schrikkelen. In België zijn de besmettingscijfers dan wel fors lager, maar de kritiek op het slome vaccinatiebeleid is alomtegenwoordig. Volgens minister van Cultuur Jan Jambom komt er uiterlijk midden maart een beslissing over de Belgische zomerfestivals, waarop de hele sector afwacht.

Categorie: