Europese onafhankelijke metalfestivals verenigen zich deze zomer voor groots livestream weekend

Onder de noemer European Metal Festival Alliance bundelen 13 onafhankelijke metalfestivals in Europa hun krachten om een grootse livestream op poten te zetten deze zomer. Onder de deelnemers behoort Alcatraz Hard Rock & Metal Festival.

De European Metal Festival Alliance is een samenwerking tussen Alcatraz, ARTmania (Roemenië), Bloodstock (VK), Brutal Assault (Tsjechië), Dynamo Metal Fest (Nederland), Into The Grave (Nederland), Leyendas Del Rock (Spanje), Metal Days (Slovenië), Midgardsblot (Noorwegen), Motocultor (Frankrijk), Party.San (Duitsland), Resurrection (Spanje) en Summer Breeze (Duitsland).

Het weekend van 7-9 augustus bieden ze een serie optredens via livestream aan, de artiesten dienen nog te worden aangekondigd en worden gekozen door de festivals zelf. Ook zullen er exclusieve interviews te zien zijn en meer.

Ter ondersteuning van de festivals die onafhankelijk handelen en niet afhangen van mediamagnaten (we denken aan Live Nation, Mojo en anderen) wordt een prijs van 6,66 euro gevraagd dat dient als 'full festival pass', een broodnodige fundraiser voor de sector. Daarvoor krijg je dus drie dagen live muziek op je scherm met meer dan 35 uitgekozen bands opgenomen op de verschillende festivals en exclusieve content. De virtuele ticketkopers krijgen ook een korting op een European Metal Festival Alliance 'Rebooting for 2021' t-shirt.

De line-up en het tijdschema van het streaming evenement wordt in de komende weken aangekondigd. Tickets zullen beschikbaar zijn vanaf vrijdag 10 juli op http://www.MetalFestivalAlliance.com.

Categorie: