FemMe battle halve finales

De Internationale FemME Battle voorronden (Malta, Finland, België, Nederland en Duitsland) zijn voorbij. Met een loting zijn de jury winnaars over de twee halve finales verdeeld. .

De publiekswinnaars zijn aan de dagen toegevoegd zodanig dat ze niet opnieuw strijden tegen de ‘tegenstander’ uit het land van de voorronde.

Daar is de volgende line-up uitkomen. De namen staan in willekeurige volgorde. De eerste halve finale is op 21 april met TheGuardian (België), Mir zur Feier (Duitsland), Solitude Within (België), Hillery Slaughter (Duitsland) en Sounds of September (Estland). De twee halve finale is op 22 april met Athaleon (België), Setheist (Polen), Elysian Gates (Luxemburg), GoneZilla (Frankrijk) en Seraphiel (Finland).

De speelvolgorde wordt bepaald op de dag van de battle. De resultaten worden ongeveer 20 minuten na de laatste band aangekondigd. Op beide dagen is er een jury-winnaar en een publiekswinnaar (stemmen). FemME oprichter Ton Dekkers zal een vijfde band toevoegen uit de deelnemers aan de halve finales om de line-up van de finale compleet maken. De finale is 16 juni in PopEI (Eindhoven).

Voor de winnaars van de finale is een plek op FemME – Female Metal Event V op 11-14 oktober in Eindhoven. Daarnaast staat studio In The Room (Kaatsheuvel) twee dagen ter beschikking om een EP op te nemen die door Painted Bass Records zal worden uitgebracht op FemME. De halve finales worden gespeeld in JC TODO in Best. Op zaterdag 21 april gaat de deur open om 18:30. Op zondag 22 april kun je om 15:00 binnen. Tickets zijn (alleen) aan de kassa verkrijgbaar voor 7,50 Euro.

Female Metal Event gaat in 2018 door van 11 tot en met 14 oktober.

 

Meer info over dit festival: 
Categorie: