Genk On Stage: 50 nieuwe namen en 2 nieuwe podia

Na de aankondiging van o.a. Arno, Marky Ramone, Meuris XL, Dr. Lektroluv en vele anderen komt de organisatie nu met wel heel bijzonder nieuws opzetten. Naast het bekendmaken van niet minder dan vijftig nieuwe namen, zullen ook twee nieuwe podia worden toegevoegd aan het evenement. We citeren de woorden van Schepen van evenmenten Lotte Tripaers: “Vorig jaar stond hier nog een Food Plaza, dit jaar pakken we uit met een nieuw concept: een hippe zomerbar met een dj-programmatie”.

De laatste namen voor de Fruit Stage op de Fruitmarkt zijn nu ook bekend. De Genkse singer-songwriter De Geest – aka Geert Vanloffelt – en bekende drummer Michael Schack vullen de twee ontbrekende line-upgaten op zaterdag in.  Zondag mogen we Marco Cirone Quartet en Jake Walker verwachten. Het podium op de Stationsstraat gaat naar jaarlijkse gewoonte voor het stevigere gitaarwerk met als headliners Koyle, Interstate 74 en het folky Among The Saints.

De laatste toevoeging die te zien is op het Factor J podium is Maverick. Voor het eerst zullen er ook bands te zien zijn op vrijdag op het Factor J² podium, gehost door het Genkse Huiskamer. Verder krijgen we ook nog Mensch, erger je niet!, NiGa en Forza Racing Soundsystem voorgeschoteld. Zondag wordt Factor J² aangevuld met  Safi, Pepe en het Genks duo Chaz & Djalu. Meer Genkse namen op de Factor J-affiche: rocktrio The Hourglass Instinct (zaterdag) terwijl singer-songwriter en Villa Basta-pupil Wietse Ghoos een podiumkans krijgt op Factor J. Meer lokaal talent vind je opnieuw op Villa Cité, het podium van Villa Basta. Daar kan je live-acts en dj’s spotten zoals Ibe, Slenteraar, Tom, Ilke & Eline, zanggroep van Claudia Guarraci, ‘free mic’-avond met OZ Cypher en dj’s AVILO, Polyte, Bass Maniac, Ruin the Vibe, Mike Raverz en Niels Maggen.

Kids on stage 2017 pakt dit jaar uit met een speciale editie. De headliner van dienst is dan Baba Yega (dat Belgium’s Got Talent 2016) won. De Ketnet Musical Unidamu zal ook aanwezig zijn. Maar liefst 24 castleden zullen samen met Herman Verbruggen (Markske van F.C. De Kampioenen) en Ketnet-wrapster Sien Wynants een dynamische musical brengen met tophits en indrukwekkende choreografie. De piepjonge DJ Jorn sluit Kids on stage af met een toffe afterparty.

 

Meer info over dit festival: 
Categorie: