Gouden Tip van Rock Zottegem: de resultaten

Tot 31 januari kon elke rockliefhebber zijn Gouden Tip voor Rock Zottegem 2012 doorgeven. Niet minder dan 3.220 muziekliefhebbers vonden de weg naar de Rock Zottegem-website en lieten er hun Gouden Tip achter. Uit de reeks klinkende namen blijkt eens te meer dat het publiek ook dit jaar weer hoge verwachtingen koestert voor het Zottegemse festival. De organisatoren gaan alvast de uitdaging aan: “het belooft opnieuw een spetterend editie te worden!”

Wie wil u?

Triggerfinger voert de Belgische top 10 aan. De groep wordt op de voet gevolgd door Channel Zero die vorig jaar een gesmaakt optreden gaven op het Zottegemse rockpodium. Ook Selah Sue, Arsenal, dEUS, Black Box Revelation, Hooverphonic, Daan, De Mens en Goose vallen duidelijk in de smaak bij het Zottegemse festivalpubliek.

Ook onder de buitenlandse bands zitten enkele grote kanonnen. De verwachtingen bij het publiek zijn duidelijk hoog gespannen. Op de eerste plaats vinden we Flogging Molly terug. Het optreden van de Amerikaanse folk-punkband in 2010 op Rock Zottegem zindert duidelijk nog na. Flogging Molly is overigens niet de enige oude bekende die we in het lijstje terugvinden. Ook Anouk, Deep Purple en Papa Roach wisten het Zottegemse publiek de voorbije jaren te bekoren. Verder vinden we ook Kings of Leon, Dropkick Murphys, Editors en Mumford and sons terug op het lijstje met muzikale wensen voor de volgende editie. Ook het hardere werk wordt duidelijk gesmaakt door het Zottegemse festivalpubliek. Heideroosjes, Sepultura en Soulfly vervolledigen het rijtje.

Rock Zottegem houdt zowel jong als oud in de ban

Maar liefst 3.220 muziekliefhebbers lieten hun Gouden Tip achter op de website van Rock Zottegem. Dat zijn er bijna 20% meer dan vorig jaar. Een teken aan de wand voor de organisatoren dat veel muziekliefhebbers al reikhalzend uitkijken naar de nieuwe festivalzomer.

Uit de Gouden Tip-enquête blijkt dat Rock Zottegem zowel jong als oud blijft boeien. De jongste deelnemer aan de enquête is amper 10 en de oudste onder de deelnemers mocht dit jaar zijn 69ste verjaardag vieren.

De meerderheid van het deelnemersveld, zo een 52%, is afkomstig uit Oost- Vlaanderen. Maar ook in de andere provincies is het aftellen naar vrijdag 6 en zaterdag 7 juli. Vooral in West-Vlaanderen en Antwerpen wint de Gouden Tip aan populariteit.

Aftellen geblazen

Vanaf nu is het aftellen geblazen voor het festivalvolkje. De organisatoren laten er alvast geen twijfel over bestaan: “Aan grote namen zal het ook dit jaar niet ontbreken. Rock Zottegem zal zijn naam ook in 2012 weer alle eer aandoen. De negentiende editie van Rock Zottegem wordt weer een voltreffer.” Rockminnend Vlaanderen is bij deze gewaarschuwd.

In maart maken de organisatoren van Rock Zottegem de eerste namen bekend.

Alle informatie over Rock Zottegem vindt u hier terug en op de officiële site hier.

Categorie: