Graspop toont nieuwe festivalindeling en parking wordt betalend

Het was twee jaar stil op de heilige gronden in Dessel, maar achter de schermen is er niet stilgezeten. Het GMM-festivalterrein heeft voor de 25e editie een ware facelift gekregen. Wat is er allemaal veranderd? Dat staat hieronder allemaal opgesomd.

  • De vroegere locatie van Camping Boneyard is omgetoverd tot festivalterrein. Camping Boneyard blijft bestaan. Die is samen met het festivalterrein opgeschoven.
  • De Main Stages krijgen nieuwe namen. Vanaf dit jaar spreken we over de ‘North Stage’ en de ‘South Stage’. De ‘North Stage’ bevindt zich aan de linkerkant als je naar de podia kijkt en de ‘South Stage’ aan de rechterkant.
  • De verandering bij de hoofdpodia brengt ook met zich mee dat de VIP van plaats verandert. De VIP en het VIP DECK zullen dit jaar aan de rechterkant van het festivalterrein staan (als je naar de hoofdpodia kijkt).
  • De Jupiler Stage krijgt ook een upgrade en een nieuwe locatie. De exacte plaats zie je op het plan (zie link onder).
  • De Metal Dome en het Classic Rock Café vormen één groot gezellig terras in de Metal Plaza. Dat zal voor nog meer plezier tot in de vroege uurtjes zorgen.
  • Ook nieuw in 2022: De Graspop Metal Moose Bar!
  • Blijf je overnachten? Vanaf dit jaar kun je op elke camping/accommodatie je festivalticket omruilen voor een festivalbandje.
  • Op Camping Boneyard stel je eerst je tent op vooraleer je je GMM Festivalticket omruilt voor een festivalbandje.
  • Andere veranderingen ontdek je op het plan HIER.

Helaas is er ook slecht nieuw te melden. Ook nieuw voor GMM 2022 is dat alle parkings betalend zijn. Alle parkings blijven op wandelafstand van het festivalterrein.

Een parkingticket voor GMM 2022 is HIER online te koop vanaf 18 mei voor 15 euro per auto. Ter plaatste is er ook de mogelijkheid om een parkingticket aan te kopen voor 20 euro per auto (enkel bank- en kredietkaart, cash wordt NIET aanvaard). Maar let op! Verlaat je de parking, dan betaal je opnieuw bij het oprijden! Meer info over mobiliteit vind je HIER.

Heb je een accommodatieticket voor een staanplaats op Camping Metal Town, een festihut op Camping Inferno of een VIP-ticket, dan heb je reeds de kans gekregen om een parkingticket te reserveren bij de aankoop van je tickets.

Graspop Metal Meeting gaat in 2022 door van donderdag 16 juni tot en met zondag 19 juni.

Meer info over dit festival: 
Categorie: