Hellfest 2020 afgelast, risico voor Graspop

De directeur van Hellfest heeft aan Frans dagblad La Parisien laten weten dat hij genoodzaakt is Hellfest 2020 te annuleren omwille van het coronavirus. Graspop Metal Meeting, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt, deelt meerdere namen met de line-up van het Franse Hellfest en loopt daardoor (en natuurlijk ook door de corona situatie) ook risico.

 

Hellfest, één van de grootste festivals van Frankrijk met 180.000 bezoekers zou dit jaar zijn 15e verjaardag vieren. Dat wordt echter doorgeschoven naar 18 tot en met 20 juni 2021. Festivaldirecteur Ben Barbaud betreurt de beslissing, maar geeft aan dat het onverantwoord zou zijn om in juni al zo veel mensen bij elkaar te brengen. De officiële aankondiging via de communicatiekanalen van Hellfest zelf is er nog niet, maar dus binnen enkele dagen ongetwijfeld te verwachten.

Ook voor Graspop Metal Meeting is deze annulering van belang. Het metalfestival deelt een aantal belangrijke namen met Hellfest. Onder andere Judas Priest, Faith No More, Deep Purple en Korn staan op beide affiches. De komst van deze artiesten wordt onzeker door het domino-effect dat gepaard gaat met afzeggingen. Eerder gaf de burgemeester van Dessel al aan dat Graspop waarschijnlijk te vroeg komt deze zomer.

Meer info over dit festival: 
Categorie: