Line-up Pinkpop compleet

Ook de line-up van Pinkpop is compleet. Drie nieuwe bands vervolledigen de affiche.

Imelda May, Bazart en Harts vervolledigen de affiche. Pinkpop brieft:

"Met Imelda May, BAZART en Harts is het programma voor Pinkpop 2016 met 58 acts compleet!

Op zaterdag 11 juni opent IMELDA MAY de 3FM Stage. De Ierse zangeres Imelda May is sinds haar eerste studio-album ‘Love Tattoo’ uit 2009 niet meer te stoppen. Opgegroeid in Dublin met folk en pop was daar opeens Elvis. Als meisje van negen viel Imelda voor de rockabilly en blues en dat is ze altijd trouw gebleven. Ze toert met haar band al jaren non-stop over de hele wereld waar ze de hits van haar drie nummer 1-albums laat horen. Op dit moment zit ze in de studio voor het opnemen van haar nieuwe album, dat later dit jaar uitkomt.
Ook op de zaterdag, maar dan op Stage 4, staat het Belgische BAZART. Deze band is allesbehalve een doorsnee Nederlandstalige band. Gekenmerkt door hun sterke samenzang, complexe melodieën en elektronische nuance brengt BAZART donkere indiepop in hun moedertaal. De single ‘Goud’ behaalde de nummer 1-positie in de Vlaamse charts.

HARTS staat als openingsact op de Brand Bier Stage tijdens de laatste dag van het festival. Harts is een soloartiest uit Melbourne, Australië, en geboren in India. Hij schrijft zijn eigen muziek, bespeelt zelf alle instrumenten, produceert, mixt en neemt zelf op in zijn slaapkamerstudio. De muziek is een mix van funk, rock, pop en soul. 2015 was een goed jaar voor Harts, met optredens op alle grote festivals in het thuisland en internationale shows in de VS, Bangkok en Hong Kong."

Headliners dit jaar zijn Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney en Rammstein.

Meer info over dit festival: 
Categorie: