Live Dynamo Metalfest streaming in Ijssportbaan

Vele festivals organiseren een livestream met archiefbeelden. Dynamo Metalfest pakt het net iets anders aan: ze gaan artiesten live laten optredenin een lege Effenaar en dit uitzenden. Sterker nog: in de Eindhovense Ijssportbaan, de plaats waar Dynamo Metalfest steeds doorgaat, wordt een beperkt aantal mensen toegelaten om de livestream ook live daar te volgen.

Update: line-up compleet!

Op 17 en 18 juni, wanneer Dynamo Metalfest zou plaatsvinden, zullen zes bands een nieuwe set spelen vanuit de Effenaar in Eindhoven. Daar kan geen publiek bij aanwezig zijn, dus heeft de organisatie van Dynamo Metalfest een akkoord bereikt met het IJssportcentrum Eindhoven om de deuren te openen voor 100 bezoekers per dag, vandaag met de versoepeling van de Nederlandse maatregelen uitgebreid tot 250 bezoekers. Om zoveel mogelijk personen de kans hiertoe te geven, zijn er zijn geen combitickets verkrijgbaar.

De volledige line up is Legion of the Damned, Heidevolk, MARTYR, Graceless en Inferum en er zullen bijdragen zijn van diverse bands die op het festival zouden spelen. Tickets voor het bijwonen van dit exclusieve 'festival' op de Ijsbaan kosten 12,50 en maar we hebben ook bundels met een exclusief 'i was there'-t-shirt die je alleen in de voorverkoop kunt kopen. Zo'n bundel van ticket met exclusief shirt kost 32,50 euro. De eerste voorverkoop met 150 tickets per dag ging heel snel, met de uitbreiding naar 250 bezoekers per dag zijn nieuwe tickets in voorverkoop maar wacht dus zeker niet te lang. Tickets te koop op https://dynamo-metalfest.nl.

De organisatie aan het woord: "Wat kun je verwachten? Nou, onze fameuze artiesten-lounge barbecue met de Bacon Explosions zal nu ook toegankelijk zijn voor iedereen bijvoorbeeld, er is bier, we hebben een groot scherm waarop de bands te zien zullen zijn en we zullen live reportages maken en de bands interviewen voor LNTV. Oh ja, en met 100 man is er plek zat voor alle noodzakelijke covid-19 maatregelen die we in acht dienen te nemen. Maar dat is dan ook de max. Heb je geen zin om naar de ijsbaan te komen (we kunnen ons het haast niet voorstellen), dan kun je de livestream gewoon vanuit je tuin, vanaf je bank, of waar dan ook met een internetverbinding gratis kijken, onder andere via loudnoise.tv, ons online tv-kanaal waar we ook iedere donderdagavond een metalprogramma verzorgen."

Update: met Your Highness is de line-up van het streaming evenement nu compleet.

Dynamo Metal Fest gaat in 2020 door op vrijdag 17 en zaterdag 18 juli.

Meer info over dit festival: 
Categorie: