Masters@Rock houdt ermee op

Met spijt in het hart laat de organisatie weten dat Masters(@)Rock ermee stopt.

In een eerlijk bericht op de Facebookpagina van het festival laat de organisatie weten waarom er geen zevende editie meer komt.

De bezoekersaantallen bleven dit jaar onder de verwachtingen. Vrijdag kwamen 3000 bezoekers en zaterdag 4000 bezoekers. Het festival had gehoopt op 5000 bezoekers per dag. Ook het overaanbod van festivals wordt als reden opgegeven. Niet alleen zijn er veel (gratis) kleinere festivals, maar ook de grote festivals zijn een struikelblok. Zij gaan meestal met exclusieve acts gaan lopen. Blijkbaar was ook niet iedereen overtuigd dat Torhout de ideale festivalstad was. Verder bedanken de organisators de trouwe sponsors die hen zijn blijven steunen, ookal was de muziekstijl niet altijd hun ding.

Jammer maar helaas, maar Masters(@)Rock 2016 komt er niet. Het volledige bericht leest u hier:

Masters(@)rock eindigt met pijn in het hart!

De organisatie van masters(@)rock heeft na een grondige evaluatie van de laatste editie beslist dat er geen zevende editie komt van het festival.

Desondanks de aangepaste programmatie met kleppers als Arsenal, The Subs, Black Box Revelation en Golden Earring, de grote festivaltent en het zomerse weer werd het geen overrompeling.

De bezoekersaantallen bleven met 3.000 festivalgangers op vrijdag en 4.000 op zaterdag ruim onder de verwachtingen van 5.000 per festivaldag.

Op deze wijze kan geen duurzame basis gelegd worden voor een festival dat op lange termijn kan doorgroeien en investeren in haar toekomst.

Bovendien moeten we enerzijds de realiteit onder de ogen zien dat er wellicht sprake is van een overaanbod ( en ook veel gratis festivals ) en dat de grotere festivals de beste en meest exclusieve groepen krijgen toebedeeld.

Anderzijds dienen we ook rekening te houden met het feit dat sommigen liever niet zouden hebben dat TORHOUT terug de festivalstad wordt van weleer.

De datum leek ons alvast geen echt struikelblok : de ideale afsluiter van de schoolvakantie.

Niettemin zijn wij fier op wat wij de laatste zes jaar met hart en ziel en veel inzet hebben gerealiseerd. We brachten een ganse hoop sterren naar Torhoutse bodem en konden bij momenten toch nog even de herinnering tot leven brengen aan het ter ziele gegane Rock Torhout.

Vorig jaar werd het festival nog bekroond met de Staf Pollet prijs.

We zullen met veel plezier terug denken aan al die mooie momenten die we samen hebben beleefd en al heeft het ons financieel niets opgebracht wat we er aan over houden zijn ontzettend leuke herinneringen en 5 fantastische vriendschappen.

We houden er aan uitdrukkelijk onze sponsors te bedanken die ons jaar na jaar door dik en dun zijn blijven steunen zelfs al was onze muziekkeuze niet echt hun ding.Maar ook onze vele medewerkers, verantwoordelijken en vrijwilligers verdienen een woord van dank. Zonder hun belangeloze inzet was dit allemaal niet mogelijk. Speciale dank hierbij aan de mensen die ons hielpen bij de op- en afbouw en alle medewerkers tijdens het festival, aan de leden van Kiwanis Torhout Houtland en Kiekafobee, Zonnehart en Hartekamp die de meeste verantwoordelijken leverden. Tot slot willen wij ook nog de stad Torhout bedanken die steeds in ons is blijven geloven en die zich engageerde om samen met ons te groeien qua sponsoring in functie van onze aantal bezoekersaantallen.

Wij kijken met veel plezier terug naar de 6e editie en zijn blij dat we na een tegenvallende 5e editie er nogmaals voor gegaan zijn. De reacties waren op alle vlak lovend : perfecte organisatie, gezellig, goede concerten, mega VIP,…. Op deze wijze hebben we alsnog in schoonheid kunnen afsluiten. Beter stoppen als een echt festival dan afglijden tot een evenement waar de randactiviteiten en de animatie van de bezoekers belangrijker wordt dan de optredens zelf…….

Misschien komt er na een tijdje bezinnen een ander concept in onze vzw, tijd geeft raad.

Peter Lavens,
Stefan De Ruyter
Philip Pauwels
Philippe Desmet
Joost Vanhaerents

Meer info over dit festival: 
Categorie: