Metallica annuleert concert in Zwitserland dat vandaag zou plaatsvinden wegens coronabesmetting, wat met Rock Werchter?

Vandaag vindt het Out In The Green festival plaats in Zwitserland. Deze editie had een speciale dag met Metallica als headliner (onder de noemer Frauenfeld Rocks). Wegens een coronabesmetting binnen de Metallica familie (lees: band en crew), gaat de show niet door. OVermorgen moet de band op Rock Werchter spelen, maar er is nog niet geweten of althans nog niet gecommuniceerd of Metallica daar zal spelen wegens deze besmetting.

Update: dan toch Metallica op Rock Werchter: de band bevestigde het festival van hun komst.

Hieronder de statement van de band. Wegens een coronabesmetting 'binnen de Metallica familie' (er wordt niet gezegd of het om een bandlid of iemand van de crew gaat) gaat hun optreden op Frauenfeld Rocks vanavond niet door. Het verdere Out In The Green festival gaat uiteraard wel nog door en daar kunnen bezoekers nog heen, ze kunnen zelfs een reductie krijgen. Indien ze hier niet op ingaan en hun geld terugwillen, ook dat is zelfs mogelijk. Een nieuwe Metallica show in Zwitserland dit of zelfs volgend jaar lukt helaas niet meer.

De vraag rijst of Metallica dan wel hun volgende gepland optreden, binnen twee dagen op Rock Werchter vrijdag 1 juli, zal kunnen spelen. Voorlopig is er nog geen nieuws, maar wordt vervolgd.

Update: de Rock Werchter organisatie is in contact met Metallica. Ze zijn hoopvol dat ze op Rock Werchter zullen spelen vrijdag.

Update: dan toch Metallica op Rock Werchter: de band bevestigde het festival van hun komst.

Meer info over dit festival: 
Categorie: