Nieuwe reeks namen voor Dour

Dour kondigde vandaag een nieuwe reeks namen aan.

Na The Chemical Brothers, Soulwax, Booba, Mura Masa, Tyler, the Creator, alt-J, Paul Kalkbrenner en een zestigtal andere namen, heeft Dour een nieuwe golf van artiesten en bands aan de line-up toegevoegd.

Laten we beginnen met de Deense zangeres Mø, een ware energic pop diva, ze sluit zich aan bij producer Diplo met wie ze heeft samengewerkt aan wereldwijde hits zoals "Get It Right" en "Lean On". Nog steeds Scandinavisch met de Zweden van Little Dragon die de weide komen overspoelen met hun mistige indie pop. De Belgen van Juicy en FùGù Mango zullen beiden hun frisheid brengen, evenals de twee Franse bands Bagarre en L'impératrice.

In de hiphop zet Dour zijn rol als talentenjager voort met 2 nieuwe Amerikaanse rappers die naar de top klimmen, GOLDLINK en 070 Shake zijn verscholen pareltjes klaar om ontdekt te worden. Net zoals de Indonesische Rich Brian, al volop verwikkeld in de US rap game. Om de Belgische scène te vertegenwoordigen, hebben we het genoegen om opnieuw de trouwe duo Caballero & JeanJass aan te kondigen. De opkomende MC, Swing, die afstand nam van L'Or du Commun en komt zijn soloproject voorstellen.

In de elektronische scène nodigen we één van de koninginnen van de nacht uit, Paula Temple in b2b met de Engelse Rebekka. Op de agenda staat opnieuw de Amerikaanse Black Madonna, favoriet van alle festivalgangers na een fantastische performance vorig jaar. Voor het eerst op De Red Bull Elektropedia Balzaal verwelkomen we Mr. Oizo en zijn maffe sets, net zoals zijn Franse landgenoot Umwelt. De Italianen van Mind Against en het Zwitserse duo Adriatique vervolledigen het plaatje.

De hardrock scene krijgt langzaam vorm met de komst van het Duitse trio Kadavar, de 2 Amerikaanse bands Pallbearer en Eyehategod, net zoals de Californische gothic priesteres Chelsea Wolfe. laten we eindigen met de heldere post-punk afkomstig van de Canadese Preoccupations.

Tot slot verwelkomt de dub scene ook een aantal artiesten met een mix van legendes zoals U-Roy[& Mad Professor], Ken Boothe en Channel One. Ook vertegenwoordigd zijn Biga*Ranx en de schitterende Hollie Cook.

Dour gaat in 2018 door van woensdag 11 juli tot en met zondag 15 juli.

Meer info over dit festival: 
Tags: 
Categorie: