Nog geen duidelijkheid over locatie Rommelrock

Rommelrock gaat dit jaar zeker en vast door, maar er is nog steeds geen uitsluitsel over de exacte locatie van het festival.

Organisator Koen Haerden is al tot het uiterste en meer gegaan om een goede locatie te vinden voor zijn festival Rommelrock. Dit mag dit en de komende jaren niet meer doorgaan in thuishaven Maasmechelen van de burgemeester, die vreest voor confrontaties tussen de motorbendes Outlaws en Hell's Angels. Hier heeft dit festival nochtans helemaal niets mee te maken en alle voorgaande edities verliepen zonder enige problemen.

Dhr. Haerden trok na meermaals door buurtgemeenten ook afgewezen te worden naar het gerecht, maar het hof van beroep in Antwerpen oordeelde dat zij niet in staat zijn om een beslissing te vellen. Dit zou ingaan tegen de beslissing van het stadsbestuur, waarvoor zij niet boevoegd zijn. Machteloos werd er verder gezocht naar een oplossing.

Volgens Het Laatste Nieuws zou My Music Events de organisatie van Rommelrock overgenomen hebben als uitweg. Rommelrock zou ingekort worden tot één dag (zaterdag 17 augustus), waardoor de bands van vrijdag niet zouden optreden en later in het jaar hun kans zouden krijgen. Rommelrock zou doorgaan in een club in Limburg met plek voor maximaal 600 personen, maar een exacte locatie is nog altijd niet vrijgegeven. Wij wachten alvast op de officiële aankondiging van de organisatie. Die kan niet uitblijven, want het festival vindt normaal binnen drie dagen al plaats.

Meer info over dit festival: 
Categorie: